Μπισκοτογλυκό ψυγείου, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα απολαυστικό μπισκοτογλυκό ψυγείου. Δροσερή γεύση που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 170 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 γρ. γάλα, για τα μπισκότα
  • φλοίδες τριμμένης κουβερτούρας
  • ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αβγά. Ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα που έχει ζεσταθεί στο μείγμα των αβγών.

Ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα ταψί 20x20x5 εκ. τοποθετούμε το ένα πλάι στο άλλο τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει πρώτα στο γάλα. Καλύπτουμε τα μπισκότα με τη ζεστή κρέμα σοκολάτας, απλώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και στρώνουμε πάνω από αυτά τη λευκή κρέμα. Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/biskotoglyko-psygeiou/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *