Kάτι σαν μωσαϊκό…, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
1 γάλα ζαχαρούχο
50 γρ βούτυρο
200 γρ σοκολάτα λευκή NESTLE dessert
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE dessert ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι limoncello
1 κούπα κράνμπερις αποξηραμένα
1/2 κούπα διάφοροι ξηροί καρποί
100 γρ μπισκότα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο με το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά (προσοχή να μη μας πιάσει).
Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα NESTLE και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο. Αφήνουμε για 20 με 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα μπισκότα μας (εγώ έβαλα δικά μου μπισκότα βουτύρου). Ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν καλά καλά όλα μας τα υλικά.
Παίρνουμε ένα μπωλ βαθύ και το καλύπτουμε με μία μεμβράνη καλά καλά. Τοποθετούμε το μείγμα μας και το πατάμε καλά καλά. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου, αφού αναποδογυρίσουμε και αφαιρέσουμε προσεκτικά τη μεμβράνη.
Τips
Εαν επιθυμούμε, περιχύνουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα.
https://spoonlove.gr/mosaic-with-chocolate/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παστάκια σοκολάτας με μπισκότα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Κορμός με μαύρη σοκολάτα και μπισκότο (μωσαϊκό), από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Κορμός με 3 υλικά, από τον Γιώργο Τσούλη!
Μωσαϊκό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Μωσαϊκό σεμιφρέντο, από το sintayes.gr!
Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό) με ινδοκάρυδο, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Αφήστε μια απάντηση