Μελομακάρονα από τα παλιά, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα Μελομακάρονα από τα παλιά, της κυρά Άννας. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια ξεχωριστή συνταγή. Από έναν ξεχωριστό άνθρωπο την κυρά Άννα, γειτόνισσα μου. Πάντα με έβλεπε απέναντι από το παράθυρο και χαιρόταν, με καμάρωνε μέσα στην κουζίνα μου.

Μου έλεγε τόσο καλά λόγια και ήταν τόσο ξεχωριστή. Έτσι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να φτιάξω, την συνταγή της και να την μοιραστώ μαζί σας.

Μελομακάρονα από τα παλιά

Διαβάστε την και να τη φτιάξετε, αξίζει πολλά !
ΜΕΡΙΔΕΣ  μελομακάρονα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ   30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ   50 λεπτά

Συστατικά

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα λάδια, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τη σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ πλάθουμε τα μελομακάρονα.
  • Γεμίζουμε τα μελομακάρονα με καρύδι, ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα.
  • Τα κλείνουμε καλά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

  • Όση ώρα ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  • Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν. Τα σιροπιάζουμε λίγα – λίγα και τελειώνουμε με τριμμένα καρύδια.

Έξυπνα Μυστικά

Μελομακάρονα από τα παλιά

Όταν σιροπιάζω τα μελομακάρονα έχω το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά.

Όσο πιο πολύ τα αφήσετε στο σιρόπι, τόσο μαλακώνουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Την συνταγή δεν την πείραξα καθόλου, απλά μέτρησα το αλεύρι.

Αν θέλετε πολύ σιροπιασμένα τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζετε μόλις βγουν από τον φούρνο με κρύο σιρόπι.

Αν η ζύμη σας γίνει σκληρή τα μελομακάρονα θα γίνουν αλευρένια και σκληρά, έτσι δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.

Το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά και μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι.

Η κυρά Άννα θα χαιρόταν και θα με καμάρωνε, όπως μου έλεγε πάντα.

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

 Θερμίδες: 186.68kcal
 Πιάτο: Μελομακάρονα
 Κουζίνα: Ελληνική
 Keyword: Παραδοσιακές, Πρωτοχρονιάτικες, Χριστουγεννιάτικες
 Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 186.68kcal | Υδατάνθρακες: 24.1g | Πρωτεΐνη: 1.73g | Λιπαρά: 8.68g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.93g | Φυτικές Ίνες: 0.62g | Σάκχαρα: 13.41g
https://elpidaslittlecorner.gr/retro-melomakarona/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=xmas&cmid=1b69c347-dc35-4b31-996f-b522531708b0
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *