Μελομακάρονα με σοκολάτα, από τον ‘Ακη Πετρετζίκη και την Nestle!

Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:

Υλικά – μίγμα 1:

•    400γρ. χυμό πορτοκαλιού

•    400γρ. σπορέλαιο

•    180γρ. ελαιόλαδο

•    50γρ. ζάχαρη άχνη

•    1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

•    2-3 κ.γ. κανέλα

•    1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

•    1 κ.γ. σόδα

•    ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά – μίγμα 2:

•    1000γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•    200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Υλικά για σιρόπι:

•    500ml νερό

•    800γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

•    150γρ. μέλι

•    3 στικ κανέλας

•    3 ολόκληρα γαρύφαλλα

•    1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Για επικάλυψη:

•       400γρ. κουβερτούρα Κλασική Nestle’ Dessert

•       100::γρ. κουβερτούρα ΛευκήNestle’ Dessert

Εκτέλεση:
  • Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσετε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει.
  • Μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε από την φωτιά και προσθέστε το μέλι.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βάλτε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μίγματος 1 και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα καλό.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά του μίγματος 2 και προσθέστε το μίγμα 1.
  • Ανακατέψτε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάστε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30γρ. το κάθε ένα) και ψήστε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να τραγανίσουν.
  • Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήστε τα για 30 δευτερόλεπτα.
  • Βάλτε τα στο ψυγείο & μόλις κρυώσουν βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα για να τα καλύψετε.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Τα μελομακάρονα πρέπει να είναι μπισκοτένια. Στην περίπτωση που τα θέλετε πιο σιροπιαστά μπορείτε να τα αφήσετε άλλα 10’’ στο σιρόπι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *