Μελομακάρονα με σοκολάτα, από τον ‘Ακη Πετρετζίκη και την Nestle!
60 Λεπτά
0 Λεπτά
Για άτομα
Υλικά:
Υλικά – μίγμα 1:
• 400γρ. χυμό πορτοκαλιού
• 400γρ. σπορέλαιο
• 180γρ. ελαιόλαδο
• 50γρ. ζάχαρη άχνη
• 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
• 2-3 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γ. σόδα
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά – μίγμα 2:
• 1000γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
• 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για σιρόπι:
• 500ml νερό
• 800γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 150γρ. μέλι
• 3 στικ κανέλας
• 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
• 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Για επικάλυψη:
• 400γρ. κουβερτούρα Κλασική Nestle’ Dessert
• 100::γρ. κουβερτούρα ΛευκήNestle’ Dessert
Εκτέλεση:
- Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσετε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει.
- Μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε από την φωτιά και προσθέστε το μέλι.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βάλτε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μίγματος 1 και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα καλό.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά του μίγματος 2 και προσθέστε το μίγμα 1.
- Ανακατέψτε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάστε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30γρ. το κάθε ένα) και ψήστε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να τραγανίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήστε τα για 30 δευτερόλεπτα.
- Βάλτε τα στο ψυγείο & μόλις κρυώσουν βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα για να τα καλύψετε.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Τα μελομακάρονα πρέπει να είναι μπισκοτένια. Στην περίπτωση που τα θέλετε πιο σιροπιαστά μπορείτε να τα αφήσετε άλλα 10’’ στο σιρόπι.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μελομακάρονα σοκολατένια από την Ντίνα Νικολάου!
Τρουφάκια από μελομακάρονα, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Μελομακάρονα με σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Σοκολατένια Μελομακάρονα, από την Luise και το Radicio!
Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση