Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λεμπκούχεν (lebkuchen), από την Luise και το Radicio!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, νόστιμα, αρωματικά, απλά υπέροχα.!
Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 40 λεπτά και 8 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 9 λεπτά | Σύνολο: 49 λεπτά και 8 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 50 μπισκότα περίπου
Διατροφικά στοιχεία για 1 μπισκότο
Θερμίδες: 26 θερμίδες | Λιπαρά: 1 γρ.
Υλικά συνταγής για τα μπισκότα:
Μέλι: 85 ηρ.
Καστανή ζάχαρη: 190 γρ.
Βούτυρο: 30 γρ.
Αλεύρι: 225 γρ.
Μείγμα λεμπκούχεν: 1 κουταλιά σούπας (Πατείστε για να δείτε το μίγμα η βρείτε την συνταγή στο τέλος. )
Σόδα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Χτυπημένο αυγό: 1 μεγάλο
Τριμμένα αμύγδαλα: 50 γρ.
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη:
Άχνη ζάχαρη: 1/2 κούπα
Νερό: 1 – 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Βάζετε το μέλι, το βούτυρο και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Κατεβάζετε από την φωτιά.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, τη μπέικιν και το μείγμα λεμπκούχεν. Το ρίχνετε σε 3 – 4 δόσεις στην κατσαρόλα με το μέλι, ενώ ανακατεύετε με κουτάλι ή με σπάτουλα να απορροφηθεί. Τέλος προσθέτετ το χτυπημένο αυγό και το αμύγδαλο. Ανακατεύετε για να πάρετε ένα ομοιογεννές μείγμα.
3. Αδειάζετε το μείγμα των μπισκότων σε πλαστική σακούλα τροφίμων και το κλείνετε καλά. Το βάζετε στο ψυγείο όλη νύχτα να δέσουν τα αρώματα (σε αυτή τη φάση, μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες).
4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε 1 – 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Προσθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
5. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 5 χιλιοστά πάχος και με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ κόβετε μπισκότα. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Τα ψήνετε για 9 λεπτά και τα βγάζετ σε σχάρα να κρυώσουν.
6. Ανακατεύετε την άχνη με 1 κουταλιά νερό. Αν το γλάσο είναι σφιχτό, προσθέτετε κι άλλο λίγο νερό. Με πινέλο περνάτε την επιφάνεια των μπισκότων με το γλάσο. Όταν στεγνώσουν τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.
Μαγειρεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 από την
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μείγμα μπαχαρικών για λεμπκούχεν (Lebkuchen)
Η συνταγή για το γνωστό γερμανικό μείγμα μπαχαρικών lebkuchen. Πανεύκολη, με μπαχαρικά που μπορούν να βρεθούν παντού, αρωματίζει υπέροχα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 6 λεπτά
Συνταγή για: 3 1/2 κουταλιές σούπας
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: .
Υλικά συνταγής:
Τριμμένη κανέλα: 2 κουταλιές σούπας
Τριμμένο γαρύφαλλο: 2 κουταλάκια τσαγιού
Τριμμένο μπαχάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο κόλιαντρο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ): 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο τζίντζερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο γλυκάνισο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε όλα μαζί τα μπαχαρικά.
2. Τα βάζετε σε γυάλινο βαζάκι, τα κλείνετε καλά και τα φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Μαγειρεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 από την
Αφήστε μια απάντηση