Πασχαλινές φωλιές με ινδοκάρυδο, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πασχαλινές φωλιές με ινδοκάρυδο στολισμένες με σοκολατένια αυγουλάκια εμπορίου ή δικά σας που θα φτιάξετε με αμυγδαλόπαστα. Μια εύκολη συνταγή, για ένα υπέροχο γευστικά και οπτικά Πασχαλινό γλύκισμα για να στολίσετε το Πασχαλινό τραπέζι σας και να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους, αλλά και να τις προσφέρετε ως δώρο.

 

Χρόνος: 20 λ + 50-60 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • 4 ασπάδια αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ) [*]
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • μικρά αυγά εμπορίου για διακόσμηση ή φτιάξτε δικά σας με μάρζιπαν (δείτε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 120 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μεγάλο, καθαρό και στεγνό μπολ, ρίχνετε τα ασπράδια αυγών, το κρεμόριο και το αλάτι και το χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζάχαρη και έχετε μια σκληρή μαρέγκα η οποία θα “στέκεται” χωρίς να πέφτει αν γυρίσετε το μπολ ανάποδα. Ρίχνετε και τη βανίλια και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί.
  4. Αφήνετε το μίξερ στην άκρη και ρίχνετε στο μείγμα το 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο. Το ανακατεύετε με μια μαρίζ ή σπάτουλα, πολύ πολύ απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα και ξεφουσκώσει, με αργές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα και το ρίχνετε στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος. Φροντίζετε η διάμετρος τη κάθε φωλιάς είναι 10 εκ. περίπου και με το κουτάλι να κάνετε ένα μικρό “βαθούλωμα” στο κέντρο κάθε φωλιάς. Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  6. Παίρνετε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και πασπαλίζετε από πάνω κάθε φωλιά για να σας δώσει το αποτέλεσμα της φωτογραφίας δηλ. να σας δώσει την εμφάνιση της “φωλιάς” όπως τη φτιάχνουν τα πουλιά.
  7. Ψήνετε τις φωλιές σας για 45-60 λ, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να γίνουν ξηρές οι μαρέγκες και να μη διαλύονται καθώς και ροδίσει ελαφρώς το ινδοκάρυδο. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τοποθετείτε στο κέντρο τους από 3 μικρά αυγουλάκια εμπορίου ή αυτά που έχετε ήδη φτιάξει εσείς εν τω μεταξύ, με διάφορα χρώματα με μάρζιπαν.

[*] Κρεμόριο θα βρείτε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ. Βοηθά για να δώσει πολύ όγκο στη μαρέγκα και να τη σταθεροποιήσει. Αν δεν είναι δυνατόν να την αποκτήσετε άμεσα μπορείτε να την παραλείψετε φυσικά αλλά εμείς θα σας τη προτείναμε ανεπιφύλακτα για τη παρασκευή του γλυκού.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/paschalines-folies-indokarido/

Καλό Πάσχα

947886y2ex40quuy

www.marinmommies.com

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *