“Πώς να φτιάξεις σοκολατένια αβγά με τα χεράκια σου”, από το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σου έχουμε ήδη δώσει τη συνταγή για μικρά αβγουλάκια με χρωματιστές σοκολάτες, καιρός να δεις και πώς φτιάχνονται τα μεγάλα σοκολατένια αβγά.

Τα σοκολατένια αβγά είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά κάθε Πάσχα και αν και συνήθως τα αγοράζουμε έτοιμα από τα ζαχαροπλαστεία, φέτος που έχουμε πολύ χρόνο μιας και μένουμε σπίτι, είπαμε να δοκιμάσουμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Συν του ότι όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, αυτή η διαδικασία θα τα κρατήσει απασχολημένα για ώρες και θα τους αρέσει πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, αφού το μόνο υλικό που χρειάζονται είναι λιωμένη κουβερτούρα. Το δύσκολο κομμάτι στην κατασκευή τους, είναι να τους δώσεις το σωστό σχήμα. Για αυτό και βρήκαμε 2 τρόπους, για να διαλέξεις αυτόν που σε βολεύει καλύτερα.

Με φόρμες ζαχαροπλαστικής
Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις πασχαλινά, σοκολατένια αβγά είναι χρησιμοποιώντας φόρμες ζαχαροπλαστικής σε ανάλογο σχήμα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν φόρμες πλαστικές και σιλικόνης, στο σχήμα μισού αβγού που καλύπτεις με τουλάχιστον 3 στρώσεις λιωμένης σοκολάτας την κάθε μία, αφήνοντας στο ενδιάμεσο να στεγνώσουν καλά. Αφού σταθεροποιηθεί και η τελευταία στρώση σοκολάτας, ξεφορμάρεις και ενώνεις τα δύο μισά σε ένα, με λίγη επιπλέον λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλεις, πριν τα ενώσεις μπορείς να τα γεμίσεις εσωτερικά με άλλα σοκολατάκια.

Με μπαλόνι
Στο παρελθόν σου έχουμε δείξει πώς να φτιάξεις σοκολατένια μπολ με μπαλόνι, για να σερβίρεις τα γλυκά σου. Η διαδικασία για τα αβγά είναι παρόμοια, μόνο που αυτή τη φορά θα φουσκώσεις λιγότερο τα μπαλόνια, για να μην είναι τεράστια τα αβγά και θα τα καλύψεις με σοκολάτα μέχρι επάνω, αφήνοντας ελεύθερο το σημείο που δένεις το μπαλόνι.

Μάλιστα, επειδή θα χρειαστεί να περάσεις και σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον 3 στρώσεις σοκολάτας, καλό είναι αφού δέσεις το μπαλόνι να περάσεις στο ελεύθερο μέρος -μετά τον κόμπο- ένα ξυλάκι για σουβλάκια, ώστε να μπορέσεις να το στερεώσεις όρθιο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, με το ξυλάκι να το ισορροπεί. Έτσι, θα μένει όρθιο να σταθεροποιηθεί η κάθε στρώση σοκολάτας. Στο τέλος, τρυπάς το μπαλόνι με μία καρφίτσα και το αφαιρείς. Όσο για την τρύπα που μένει, μπορείς να την καλύψεις με ένα κομμάτι σοκολάτα.

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη περίπτωση, τα σοκολατένια αβγά δεν θα βγουν τόσο τέλεια όσο αν είχες στη διάθεση σου μία φόρμα, αλλά μιας και τώρα λόγω των κλειστών καταστημάτων ίσως δυσκολευτείς να τις βρεις, τα μπαλόνια είναι μια καλή εναλλακτική.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://tinyurl.com/v8pdkdg


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *