Αφράτα και πανεύκολα ντόνατς με 6 υλικά, χωρίς μαγιά ή αυγό, από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στo IGTV,φτιάξε τα δικά σου ντόνατς, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να το θαυμάσουμε και εμείς!

Super Tip

Η ζύμη για αυτά τα λαχταριστά ντόνατς φτιάχνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα στον κάδο της κουζινομηχανής Chef Titanium της Kenwood χρησιμοποιώντας τον γάντζο ζύμης!

 

Συνταγή

Αφράτα και πανεύκολα ντόντατς με 6 υλικά

  • Μερίδες: 16 μικρά doughnuts
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
  • Τα ντόνατς καταναλώνονται καλύτερα την ίδια μέρα. Η ωμή ζύμη διατηρείται καλυμμένη στο ψυγείο για 3-4 μέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.

Υλικά για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο της προτίμησης σας (ζωϊκό ή φυτικό)
  • 120 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (ή άλλο γάλα της προτίμησης σας)
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο ή ένα πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο)

Επιπλέον υλικά

  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • καστανή ζάχαρη για την επικάλυψη

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

https://www.instagram.com/tv/CLTwcIsK3DI/

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής Chef Titanium της Kenwood το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ. Προσαρμόζουμε τον κάδο στην κουζινομηχανή με τον γάντζο της ζύμης και θέτουμε στη χαμηλότερη λειτουργία για 1-2 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

2) Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα και το ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά ίσα-ίσα να λιώσει το βούτυρο. Δεν θέλουμε το μείγμα να ζεσταθεί πολύ ή να βράσει. Αν ζεσταθεί πολύ το αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά.

3) Κλείνουμε την κουζινομηχανή και με ένα κουτάλι κάνουμε στην μέση του αλευριού μία λακκούβα. Ρίχνουμε στην λακκούβα το υγρό μείγμα και ξαναθέτουμε την κουζινομηχανή σε λειτουργία. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην χαμηλότερη ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ενιαία ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4) Παράλληλα ζεσταίνουμε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Αλέθουμε επίσης ελαφρώς την καστανή ζάχαρη για την επικάλυψη σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τη μεταφέρουμε σε πιάτο.

5) Αλευρώνουμε ελαφρώς μία επιφάνεια και μεταφέρουμε τη ζύμη. Την χωρίζουμε στη μέση και μετά το κάθε κομμάτι πάλι στη μέση μέχρι να έχουμε 16 μπαλάκια.

6) Διαμορφώνουμε με τα χέρια μας ντόνατς με τρύπα στη μέση (είτε με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου και ενός μικρότερου ποτηριού, είτε δίνοντας σχήμα με τα χέρια μας) και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε μεριά. Μεταφέρουμε για 1 λεπτό σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια βουτάμε στο πιάτο με τη ζάχαρη και από τις δύο μεριές.

Σερβίρουμε τα ντόντας χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

 

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/glyka-tou-kosmou/afrata-kai-paneukola-ntonats-me-6-ulika-choris-magia-i-augo/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *