Donuts xωρίς αυγά, xωρίς γάλα, από την Σελίδα Μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος!







Χωρίς αυγά! Χωρίς γάλα!
“Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο”
__________
ΥΛΙΚΑ:
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
100γρ ζάχαρη
500 ml χλιαρό νερό
1κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και της βανίλιες ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα όμορφο ζυμάρι μαλακό. Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο περισσότερο αλεύρι, θα δείτε στο ζύμωμα! Αφήστε το μισή ώρα να φουσκώσει και μετα ανοίξτε φύλλα πάχους 2εκατοστών κόψτε με τσέρκι η αλλιώς με ένα μπολάκι και κάντε μια τρύπα στο κέντρο με ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού αφήστε τα να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Ρίξτε λίγο καλαμποκέλαιο και τηγανήστε σε ζεστό όχι καυτό τελείως το λάδι. Μόλις ροδίσουν και από της δύο πλευρές τα βγάζετε, ρίχνετε πραλίνα φουντουκιού η τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και καλή όρεξη!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιες πάστες με καρύδια πεκάν και χουρμάδες, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!
Νηστίσιμος Κορμός με χαλβά - Halvah Tahini and Chocolate Squares, by akis and akispetretzikis.com!
Keto Donuts, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!
Τα πιο αφράτα και μαλακά donuts φούρνου, από την Σόφη Τσιώπου!
Εξαιρετικά αφράτα ντόνατς φούρνου (Video), από τους Μιχάλη και Χάρη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Μίνι ντόνατς ΦΟΥΡΝΟΥ με επικάλυψη σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Αφήστε μια απάντηση