Φανουρόπιτα από την Τζένη και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νόστιμη,   αφράτη,  ελαφριά, και πολύ ευπαρουσίαστη,  η γνωστή μας φανουρόπιτα!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συστατικά
  • 1 ποτήρι νερού λάδι.
  •  3/4 ποτηριού νερού ζάχαρη.
  • 1 &1/2 ποτηριού νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
  •  Ξύσμα από 3 πορτοκάλια.
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέκιν.
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
  •  1 κουταλιά σούπας κανέλα και γαρύφαλλο μαζί.
  • 1/2 ποτήρι νερού σταφίδες μαύρες και ξανθές μαζί.
  • 1/2 ποτήρι νερού καρύδια τριμμένα.
  •  1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
  • 4 ποτήρια νερού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά ,το λάδι και την ζάχαρη, να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε, το ξύσμα,το κονιάκ και το πορτοκάλι μέσα στο οποίο,έχουμε διαλύσει την σόδα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ,αφού έχουμε ανακατέψει μέσα σ αυτό το μπέκιν ,και τα κανελογαρύφαλα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες και τα καρύδια. Κάνουμε έναν χυλό, πιο παχύρρευστο από αυτόν του κέικ.
  5.  Σ ένα ταψάκι,βάζουμε αντικολλητικό χαρτί,ρίχνουμε τον χυλό,και ψήνουμε,στους 175 για μία ώρα.
  6.  Όταν ψηθεί,και περάσουν 10 λεπτά, βάζουμε την φανουρόπιτα σε μία πιατέλα και την πασπαλίζουμε πριν κρυώσει εντελώς με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011
Όμορφη και με ωραιότατο ντεκόρ!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία και αυτή η φανουρόπιτα!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *