Κανταΐφι με κρέμα και καρύδι, από την Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ με συνταγή …Αυτή η συνταγή λοιπόν με έβαλε στην κουζίνα δυο φορές μέσα σε μια μέρα. Τα έφτιαξα και τα ξαναέφτιαξα , γιατί έπρεπε να δοκιμάσουν όλοι τι γεύση έχει ο παράδεισος !

Κανταίφια γεμιστά με κρέμα και καρύδι και είμαι σίγουρη, ότι θα σου πάρω τα μυαλά !

Η ευκολία που έχει αυτό το γλυκό στην προετοιμασία του, σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα θα σε μαγέψει και θα πάρει μεγάλη θέση στην κουζίνα σου. Είναι ένα γευστικό αριστούργημα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση και την όμορφη παρουσίασή του. Αυτό το γλυκό αξίζει να δοκιμαστεί, και είμαι βέβαιη ότι θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή σε γιορτές , τραπέζια και χαρές.

Είναι απολαυστικό και ικανό να σου ενεργοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις. Όταν το τραγανό κανταίφι συναντά την πλούσια γλυκιά κρέμα βανίλιας, κανείς δεν θα μπορέσει να φάει μόνο ένα.

12 κανταιφάκια

ΥΛΙΚΑ

300γρ φύλλο κανταιφι

200γρ βούτυρο

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

1/2 κουτ γλυκού κανέλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

260ml γάλα

60γρ σιμιγδάλι ψιλό

50γρ ζάχαρη

1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

1 φέτα λεμόνι

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

φυστίκι Αιγίνης τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι και την βανίλια. Τα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΙΦΙΑ

Ανοίγουμε το φύλλο με τα χέρια και το κόβουμε σε κομματάκια. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να πάει το βούτυρο παντού.

Στη συνέχεια βάζουμε μικρές ποσότητες βουτυρωμένου φύλου μέσα σε θήκες απο μαφιν ώστε να σχηματιστεί σαν φωλιά και πατάμε με ένα ποτήρι. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις φωλιές, ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι πάνω απο την κρέμα και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο καταιφι. Πατάμε ώστε να φυλακίσουμε την γέμιση μέσα. Αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35΄ λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10΄λεπτα.

Αφού ψηθούν τα καταιφια τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό και τα κανταιφια ζεστα. Τα αφήνουμε μέσα στις θήκες και όταν παγώσουν τα βγάζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα. Αν θέλουμε στολίζουμε με φυστίκι αιγίνης τριμμένο . Σερβίρουμε με παγωτο , σαντιγί ή και σκέτα !

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *