Είναι το παγωτό που πρέπει να δοκιμάσεις χθες …και ότι σου πω ξέρεις πως είναι εγγύηση !
Τα κρατσανιστα μελωμένα φύλλα θα σκάνε στον ουρανίσκο σου σαν πυροτεχνήματα .
Η εκλεπτυσμένη γεύση του μπακλαβά, με την αρωματική κανέλα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, συνδυασμένα με τη δροσερή κρέμα του παγωτού, δημιουργούν ένα αναπάντεχα εθιστικό γευστικό πανηγύρι. Είναι ικανό να σου ενεργοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις με κάθε μπουκιά.
Είμαι σίγουρη θα πάθεις εθισμό με τη μοναδική του γεύση και υφή. Ναιιιιι είναι γεγονός έφτιαξά το καλύτερο παγωτό της ζωής μου!
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
150γρ αμύγδαλο ψημμένο
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 κουτ σούπας ζάχαρη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
100γρ βούτυρο λιωμένο
150γρ μέλι
500γρ κρέμα γάλακτος
325γρ ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ σούπας ροδόνερο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο σε ένα μπολ ,με τη ζάχαρη και 1 κουτ. γλυκού κανέλα ,το ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε σε ένα ταψί τύπου λαμαρίνα ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα αμυγδάλου. Επαναλαμβάνουμε με άλλα δύο φύλλα και κλείνουμε με το τέταρτο και τελευταίο φύλλο βουτυρώνοντας το.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.Το βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το σπάμε με τα χέρια. Το περιχύνουνε με το μέλι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και κρατάμε μερικά φύλλα για να στολίσουμε από πάνω.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σχηματίσει ελαφρώς κορυφές . Ρίχνουμε και το ροδόνερο . Κατεβάζουμε από το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ρίχνουμε και τα φύλλα μπακλαβά. Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών σε ένα ταψί και το βάζουμε για 6 τουλάχιστον ώρες στην κατάψυξη. Πριν σερβίρετε ρίχνετε τα υπόλοιπα φύλλα του μπακλαβά από πάνω. Σερβίρουμε με μέλι και απολαμβάνουμε.
Αφήστε μια απάντηση