Χαλβάς Φαρσάλων, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χαλβάς Φαρσάλων …ένα γλύκισμα που διαθέτει φανατικό κοινό. Το γλυκό των πανηγυριών.
Υλικά
2 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
2 φλ.τσ. κορν φλάουρ
5 φλ.τσ. νερό (κατά προτίμηση κρύο για να μη σβολιάσει το κόρν φλάουρ)
10 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 φλ.τσ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
λίγη καστανή ζάχαρη για το καβούρδισμα στο φούρνο
2 βανίλιες
 Διαδικασία 
Σε ένα τηγάνι γουόκ ρίξτε 3-4 κ.σ. ζάχαρη και αφήστε την να καραμελώσει για κάποια δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει το χρώμα και την γεύση στο χαλβά.
Ρίξτε τη μισή ποσότητα νερού στο γουόκ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ρίξτε και την υπόλοιπη ζάχαρη μέσα στο γουόκ και αφήστε το σιρόπι να βράσει για δέκα περίπου λεπτά.
Την άλλη μισή ποσότητα κρύου νερού θα την ανακατέψετε με το κόρν φλάουρ σε ένα μπόλ.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο θα ρίξετε μέσα το μίγμα του κόρν φλάουρ και θα ανακατεύετε συνέχεια. Θέλει μπράτσα, όχι αστεία.
Συνεχίζετε να ανακατεύετε, ρίχνετε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο το οποίο θα το ρίχνετε γύρω γύρω στα τοιχώματα του γουόκ ώστε να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο χαλβάς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα προσθέτετε στο μίγμα.
Τα βάζετε όλα σε ένα ταψάκι 0.25Χ0.30 ,πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη και βάζετε στο γκρίλ για πέντε με δέκα λεπτά να πιάσει μια ωραία κρούστα και ο χαλβάς είναι έτοιμος!!
Καλή επιτυχία ❤
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *