To Gateau Marcel είναι ένα πασίγνωστο γαλλικό γλυκό.
Εδώ το έχω προσαρμόσει και μετατρέψει σε μια κέτο-υπερπαραγωγή, προσθέτοντας και κάποια υλικά για ενισχυτικά γεύσης.
Για να φτιάξετε την πολυόροφη τούρτα της φωτογραφίας, πρέπει να φτιάξετε μία τριπλή δόση του μείγματος, αλλιώς η δόση στη συνταγή, βγάζει ένα παντεσπάνι και την ανάλογη κρέμα.
Είναι ένα μείγμα, απλά το μισό ψημμένο και το υπόλοιπο άψητο.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΣΕΤΕ ΟΛΟ.
….όλο ωμό, το δέχομαι, ειναι φοβερή μους.
Είναι τόσο πεντανόστιμο, σοκολατένιο και κρεμώδες που κανείς δεν θα μαντέψει ότι είναι της κέτο διατροφής, εγγύηση αυτό, το έχω φτιάξει και για τραπέζι …συμβατικών.
Είναι η τέλεια σοκολατίνα!
Είναι καλύτερα να το αφήσετε έξω από το ψυγείο για μία ώρα περίπου πριν το κόψετε γιατί είναι fat bomb με τόσο λίπος, που στερεοποιείται όταν το παγώσουμε.
Με λίγα λόγια, γίνεται στόκος και δεν είναι τόσο ωραίο ????
Είναι επίσης ιδανικό για κατάψυξη, απλά αφήστε το να ξεπαγώσει και είναι σαν να το φτιάξατε μόλις.
Αν αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με άγευστο λάδι καρύδας.
Δέν είναι δύσκολο καθόλου στην παρασκευή, απλά θέλει τρόπο.
Σερβίρετε με μούρα ή σως γκανάς για εξτρα σοκολατένια τελειότητα γιατί η σοκολάτα ποτέ δεν είναι αρκετή σε μια συνταγή…<3
Bon Appétit!
Ingredients
- 7 κρόκοι αυγών
- 6 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα
- 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
- 150 γρ σοκολάτα 99% ή σπιτική σοκολάτα στο τέλος αυτής της συνταγής θα βάλω το λίνκ για την σοκολάτα
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο ή λάδι καρύδας άοσμο λιωμένο
- 3 γρ αλάτι
- 30 γρ δυνατό καφέ εσπρέσο, έτοιμο καφέ ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας και δεν αποτελεί κυρίαρχη γεύση
- 1/2 στικ βανίλια ή λίγο απόσταγμα βανίλιας
Instructions
Προθέρμανση του φούρνου στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο ή το λάδι καρύδας και αφήστε τα να κρυώσουν
Χτυπήστε τους κρόκους με το γλυκαντικό μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό και οι κρόκοι να είναι αφράτοι, κρεμώδεις και τριπλοί σε όγκο
Αν το γλυκαντικό δεν έχει λιώσει μέχρι να γίνει αυτό, συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να το πετύχετε αλλιώς θα κρατσανίζει μόλις κρυώσει
Προσθέστε τον καφέ, το αλάτι και την βανίλια στο μείγμα και χτυπήστε τα ξανά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Όταν το μείγμα σοκολάτας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε το στο μείγμα των κρόκων, χρησιμοποιώντας το μίξερ.
Προσθέστε την μαρέγκα αναδιπλώνοντας το μείγμα με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ ώστε να διατηρηθεί ο αέρας μέσα στο μείγμα.
Δοκιμάστε το μείγμα, και αν δεν σας φαίνετε αρκετά γλυκό, προσθέστε λίγο γλυκαντικό σε άχνη, έτσι ώστε να μην κρατσανίζει.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ψήστε το μισό μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου με αποσπώμενο δακτύλιο, 25 εκ διάμετρο με ένα χαρτί ψησίματος στρωμένο στον πάτο.
Ψήστε για 12 λεπτά περίπου και αφήστε το να κρυώσει ώστε να μπορέσετε να το αφαιρέσετε πιο εύκολα από το χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε το υπόλοιπο μείγμα στο ψυγείο
Όταν έχει κρυώσει, ξεκολλήστε το χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε το παντεσπάνι πίσω στο ταψί.
Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω από το παντεσπάνι και τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο.
Θέλει 4 ώρες για να δέσει σωστά και να κόβεται.
Εδώ η τριπλή δόση, σε τούρτα, με μούρα και ganache.
Σοκολατένιο και υπέροχο.
Αφήστε μια απάντηση