Κετογονική διατροφή: Σοκολάτα σπιτική, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Servings 24 pieces

Ποιός  ΔΕΝ αγαπάει τη σοκολάτα; Ειδικά αν δεν φέρνει και συναισθήματα ενοχής επειδή φάγαμε κάτι το… αμαρτωλό.

Οι σοκολάτες του εμπορίου περιέχουν είτε ζάχαρη ή κάποια  υλικά κακής ποιότητας. Ακόμα και αν έχουν φυσικά γλυκαντικά, έχουν συνήθως και χημικά γλυκαντικά ή δεν έχουν αρκετό λίπος.

Με λίγα λόγια αν βρείς 99-100% σοκολάτα, ναι, αξίζει να την αγοράσεις. Απο κει και πέρα οι άλλες δεν είναι καθόλου καλές για κετογονική διατροφή, αν και επιτρέπονται από 85%,  σε μικρή ποσότητα.

Αυτή η σοκολάτα είναι το τέλειο fatbomb, την βάζετε σε παρασκευές με σοκολάτα και έχει χίλιες παραλλαγές σε υλικά που μπορείς να προσθέσεις. Ξηρούς καρπούς, καρύδα, αποξηραμένες φράουλες, κρέμα γάλακτος ή καρύδας για ganache, για γλάσσο ή τρουφάκια. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν χρειάζονται ενοχές όταν την τρως!

Αν ακολουθήσετε και τις οδηγίες ακριβώς, διατηρεί το χαρακτηριστικό κρατς της σοκολάτας και δεν λιώνει εκτός ψυγείου! Καλές δημιουργίες λοιπόν, γιατί όσοι με ξέρετε, ξέρετε ότι μισώ το πολύ μπλα μπλα σε συνταγές! ????

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά

  • 100 γρ βούτυρο κακάο ωμό με φανταστική μυρωδιά σοκολάτας, παίρνω της indigo nutrition

  • 40 γρ λάδι καρύδας άγευστο

  • 60 γρ κακάο

  • 40 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 σε άχνη Sukrin Gold άλεσα μέχρι να γίνει σκόνη. Ακόμα και μερικά έτοιμα γλυκαντικά σε άχνη, δεν είναι εντελώς σκόνη και ετσι μένει στη σοκολάτα σε κομματάκια

  • 1/4 στικ σπόρια βανίλιας

Οδηγίες

  1. Βάζετε το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και ανάβετε το μάτι κουζίνας στο χαμηλό, ίσα να λιώνει το λίπος αλλά να μην κάψει.

  2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν με το λίπος.

  3. Το μείγμα είναι σχετικά υγρό.

  4. Αφήστε το στην άκρη και ανακατέψτε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  5. Πήζει ελαφρά.

  6. Βάλτε το σε φόρμες σιλικόνης και τοποθετήστε στο ψυγείο.

  7. Βγάζει 240 γρ σοκολάτα.

  8. Είτε σε φορμάκια για σοκολατάκια.

  9. Είτε σε φόρμα για μπάρα σοκολάτας.

  10. Εδώ ειναι η μπάρα κομμένη, με κακάο απέξω.

  11. Όλα μαζεμένα εδώ!

Notes

Μάκρος και για τα 240 γρ σοκολάτα: 1488 θερμίδες, πρωτεΐνη 7 γρ, λίπος 155 γρ, ίνες 5.1 γρ, νετ υδατάνθρακες 2.3 γρ.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *