Κετογονική Διατροφή: Παγωτό σοκολάτα με τσίλι και κομμάτια ganache. από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Αγαπημένος συνδυασμός πικρής σοκολάτας με απαλή καυτερή επίγευση και ganache, που λιώνει στο στόμα, καθώς τρώτε έχει και παγωτό και ganache!

Δεν θέλει παγωτομηχανή, και δεν θέλει καν ανακάτεμα επειδή έχει πολύ κακάο, άρα ίνες και έτσι δεν κάνει κρυστάλλους!

Τρώγεται και απλά σαν μους, έχει τέλεια μάκρος και λόγω πολλών λιπαρών, δεν γίνεται να φάς πολύ!

Course Dessert
Servings 15

Ingredients

Παγωτό σοκολάτα με τσίλι

  • 250 γρ βούτυρο
  • 900 γρ κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ κακάο
  • 190 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 50 γρ έτοιμο καφέ δυνατό
  • 40 γρ φυτική γλυκερίνη
  • γρ ζελατίνη
  • 3 γρ αλάτι
  • κρόκους
  • 1.5 κγ κοφτά τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 στίκ φυσική βανίλια

Ganache χωρίς σοκολάτα

  • 125 γρ βούτυρο
  • 60 γρ κακάο
  • 90 γρ κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα

 

Instructions

Παγωτό σοκολάτα με τσίλι

 

  1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη στην κρέμα γάλακτος, αν ειναι σε φύλλα, αλλιώς απλά βάζετε την ζελατίνη σε σκόνη στην κρέμα γάλακτος και δεν χρειάζεται να περιμένετε να μαλακώσει πρίν την λιώσετε.

  2. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα, εκτός από τους κρόκους, και ζεσταίνετε μέχρι να ενωθούν, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

  3. Προσθέτετε λίγο από το μείγμα στους κρόκους και με τη σειρά του, το προσθέτετε στην κατσαρόλα.Ζεσταίνετε λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει ελαφρά.

  4. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη που έχει γίνει πηχτή κρέμα,τρώγεται άνετα και έτσι.Το τσίλι αφήνει μια καυτερή επίγευση αλλά όχι κάτι που καίει πολύ. Δείτε πόσο καυτερό το θέλετε εσείς.

Ganache χωρίς σοκολάτα

  1. Λιώνετε το γλυκαντικό στην κρέμα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε μέχρι να ενωθούν.

    Το βάζετε ψυγείο και αυτό.

    Δεν έβαλα σοκολάτα να γλιτώσω τους υδατάνθρακες, και πάλι μια χαρά βγαίνει.

  2. Την επόμενη μέρα, που έχει πήξει η κρέμα για το παγωτό, τη βάζετε σε ένα μπώλ, βγάζετε την ganache με ένα κουτάλι σε κομμάτια και προσθέτετε στην κρέμα.

    Ετσι, καθώς τρώτε έχει και παγωτό και ganache.

    Βάζετε στην κατάψυξης μέχρι να πήξει

    Καλή όρεξη!

Notes

Δεν θέλει παγωτομηχανή, και δεν θέλει καν ανακάτεμα επειδή έχει πολύ κακάο, άρα ίνες και έτσι δεν κάνει κρυστάλλους.

Μάκρος για όλη τη συνταγή, 15 – 20 μερίδες, χωρίς την ganache, θερμίδες 4659, πρωτεΐνη 59 γρ, λίπος 463γρ, ίνες 42.5 γρ και νέτ υδατάνθρακες 36.5.

Μάκρος για την ganache, θερμίδες 1440, πρωτεΐνη 15γρ, λίπος 149γρ, ίνες 6γρ και νέτ υδατάνθρακες 5γρ.

     

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.ketokitchenninja.com/chocolate-icecream-chili-greek/?fb

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *