Keto-Εύκολο και γρήγορο παγωτό με μούρα ή φράουλες, με η και χωρίς γαλακτοκομικά, από την αγαπημένη Μίκα Κιτρίνα και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα παγωτό τσακ μπαμ.

Κάνω ένα μικρό edit στη συνταγή, γιατί από ότι φαίνεται σας έχουμε κάνει σχεδόν όλους dairy free (YES!!!), ΝΑΙ, γίνεται και με κρέμα καρύδας, απλά θέλει να μπει η κονσέρβα ψυγείο πρώτα να πήξει το λίπος, και θέλει μια ώρα κατάψυξη μετά, να παγώσει ωραία.

Ένα μπλέντερ. Κατεψυγμένα μούρα, κρέμα γάλακτος, λίγο γλυκαντικό, βανίλια και λίγο xanthan, και αυτό μόνο αν κάνετε ποσότητα και θέλετε να έχει καλή υφή όταν βγει από κατάψυξη.

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, αλέθετε και έτοιμο.

Τρώγεται αμέσως, στην υφή είναι όπως στη φώτο, αλλά και σε ποσότητα, στην κατάψυξη, ένα τέταρτο έξω και είναι τέλεια η υφή του.

Η ποσότητα αυτή βγάζει 2 μερίδες, το xanthan βοηθάει και στην πήξη γενικά του παγωτού και στην υφή αν μπεί κατάψυξη μετά. Με λίγα λόγια να μην είναι εντελώς στόκος…

Μάκρος δεν βάζω γιατί προφανώς, αλλάζουν με τα μούρα που θα βάλετε, αλλα είναι πολύ λίγα τα υλικά, θα αντέξετε νομίζω και χωρίς βοήθεια… 😀

I SCREAM,

YOU SCREAM,

WE ALL SCREAM,

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

FOR ICE CREAAAMMM.

Αχμ, ας μην το συζητήσουμε.

Enjoy!

Course Dessert
Cuisine International
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Servings 2

Ingredients

Με κρέμα γάλακτος

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ κατεψυγμένα μούρα της αρεσκείας σας ή φράουλες
  • 2 γρ xanthan gum
  • 30 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα, μπορεί να θέλει περισσότερο γλυκαντικό αν είναι πολύ ξινά τα μούρα
  • βανίλια

Με κρέμα καρύδας

  • 400 γρ κρέμα καρύδας όλη την κονσέρβα, τη βάζετε ψυγείο από την προηγούμενη μέρα
  • 130 γρ κατεψυγμένα μούρα της αρεσκείας σας ή φράουλες
  • 2 γρ xanthan gum
  • 20 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα, μπορεί να θέλει περισσότερο γλυκαντικό αν είναι πολύ ξινά τα μούρα
  • βανίλια

Instructions

  1. Δεν έχει πολλά πολλά, τα βάζετε στο μπλέντερ και αλέθετε.

  2. Τα κατεψυγμένα μούρα κάνουν όλη την δουλειά.

  3. Στη φώτο αυτή είχε λίγο λιγότερα μούρα και δεν έχει xanthan, but you get the point.

  4. Αν κάνετε έξτρα ποσότητα, βγαλτε το ένα τέταρτο πριν το φάτε.

  5. Αν το φτιάξετε με κρέμα καρύδας, θέλει μια ώρα κατάψυξη να δέσει σωστά σαν παγωτό.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *