Κετογονική Διατροφή: New York Cheesecake, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν έζησε πολύ το cheesecake, χτες το έφτιαξα, σήμερα τελείωσε. Εντάξει ήταν μικρό, αλλά υπήρξε άτομο που έφαγε το μισό, οπότε δεν είχε ελπίδες. Είναι ευτυχώς αρκετά εύκολο να φτιαχτεί και μάλλον θα πρέπει να κάνετε διπλή δόση τουλάχιστον αν θέλετε να μη το φτιάχνετε ξανά την επόμενη ημέρα, χαχα. Η κρέμα νομίζω θα είναι ωραία και μόνη της πάντως!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες των περίπου 85 γρ, εδώ γελάμε, υπολογίστε 4 των ..κάντε μόνοι σας τις πράξεις, εγώ θα σας βγάλω μάκρος για 6 γιατί το έκανα ήδη και βαριέμαι να τα ξαναβγάζω, λολ)

Για την βάση:

50 γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεσμένα αμύγδαλα)

30 γρ βούτυρο

12 γρ (1 κ.σ.) γλυκαντικό 1:1 (προαιρετικά, την επόμενη φορά δεν θα βάλω)

Για την κρέμα:

60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί

300 γρ τυρί μασκαρπόνε (ίσως να γίνεται και με τύπου philadephia, δεν ξέρω, λογικά ναι)

1 μεγάλο αυγό

Άρωμα βανίλιας

50 γρ γλυκαντικό 1:1 (αν σας αρέσουν γλυκά, αλλιώς βάλτε λιγότερο)

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι αμυγδάλου και από πάνω κόβετε κομματάκια μικρά το παγωμένο βούτυρο. Τα πλάθετε με το χέρι με το αμύγδαλο μέχρι να ενοποιηθούν και να φτιάξουν μια ζύμη.

Απλώνετε σε βουτυρωμένη ΜΙΚΡΗ φόρμα για τζιζικεικ και ψήνετε για 5 με 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει ελαφρά το αμύγδαλο. Προσοχή μη το κάψετε!

Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων το μασκαρπόνε αν δεν είναι ήδη σε θερμοκρασία δωματίου (προσοχή, ίσα να μαλακώσει, όχι να είναι πολύ ζεστό και κόψει η σαντιγί) και το χτυπάτε με τα υπόλοιπα υλικά για μερικά λεπτά (όχι πολύ). Βάζετε την κρέμα πάνω από την κρύα βάση αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου μέχρι να δείτε την κρέμα στην μέση να έχει στερεοποιηθεί λίγο.

Στην μισή ώρα καλό είναι να χαμηλώσετε στους 150 βαθμούς, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά ψήσιμο ανάλογα και τον φούρνο σας. Αν δείτε και σας αρπάζει πολύ επάνω, μπορείτε να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο, αλλά προσέξτε να μη ακουμπά πάνω στο cheesecake.

Καλή επιτυχία!

 

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα (για 6 μερίδες, μη τα ξαναλέμε) έχει περίπου 310 θερμίδες με 4.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 3.1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 5 γρ πρωτεΐνης (7%) και ..μόλις 30.9 γρ λίπους (88%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

https://www.dietonian.gr/new-york-cheesecake/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *