



































Προθέρμανση του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα.
Η ζύμη βγάζει 10 πιτάκια των 55 με 57 γρ αν βάλετε νωπή μαγιά, αλλιώς ζυγίστε την ζύμη και χωρίστε σε 10 μερίδες.
Για τις πίτες, ψήνετε 30 λεπτά στη λαδόκολλα, τις βάζετε στη σχάρα, ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 200, και ψήνετε άλλα 5 λεπτά. Αυτό το κάνετε για να μην πιάσουν υγρασία από κάτω.
Ζυγίστε τα υλικά και ανακατέψτε, αρχικά με ένα πιρούνι, και όταν ενωθούν τα υλικά, πλάστε την με το χέρι, να γίνει μία μπάλα και βάλτε την ψυγείο να σκάσουν οι ίνες.
Στο τέλος έχει βίντεο να δείτε την υφή της.
Το xanthan αφήνει μια γλίτσα στο χέρι αλλά μην σας νοιάζει, μόλις ψηθεί η ζύμη, φεύγει αυτό.
Αφήστε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο να δέσει.
Χωρίστε την σε 10 μερίδες και βγάζετε μία μία για κάθε πίτα.
Σχηματίστε την ζύμη σε ένα μπαλάκι πάνω σε μία λαδόκολλα.
Διπλώστε την λαδόκολλα, και ανοίξτε την ζύμη σε ένα κύκλο.
Σχηματίστε τις άκρες με το χέρι.
Βάλτε την γέμιση.
Διπλώστε την ζύμη με τη βοήθεια της λαδόκολας.
Πιέστε την πίτα με το χέρι.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Αλείψτε με ασπράδι και προσθεστε το ντεκόρ της αρεσκείας σας.
Και ψήστε!
Αν κάνετε μπισκότα, βγαζουν περίπου 50 κομμάτια.
Αν τα θέλετε πιο τραγανά, ψήστε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα, σβήστε το φούρνο και αφήστε τα εκεί μία ώρα.
Αν τα θέλετε πιο μαλακά στη μέση, ψήστε τα μόνο τα 25 λεπτά.
Απλώστε λίγη λίγη τη ζύμη με το χέρι και βγάλτε τα μπισκότα με ένα κουπ-πατ, απλώστε σε μία λαδόκολλα και ψήστε ανάλογα με το ζητούμενο αποτέλεσμα.
Η συνταγή για την μαγιονέζα και δυο βίντεο της συνταγής είναι στο τέλος μαζί με τα μάκρος.
Η συνταγή της μαγιονέζας είναι εδώ!
Το βίντεο της ζύμης είναι εδώ!
…και μία πίτα με κιμά σε αυτό το βίντεο!
Μάκρος για όλη την δόση ζύμης χωρίς ντεκόρ: 2487 θερμίδες, πρωτεΐνη 33 γρ, λίπος 226 γρ, ίνες 67 γρ, νετ υδατάνθρακες 26 γρ.
Αφήστε μια απάντηση