“Μερεντάκια”, από την Αντριάννα μας και τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana!







Υλικά
2 αβγά
1 φλιτζάνι μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
1 φλιτζάνι φαρίνα ή αλεύρι μπλε +1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
λίγο αλάτι
μερέντα για την ένωση ανά δυο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά να φουσκώσουν και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και κατόπιν το αλεύρι και τη βανίλια με το αλάτι. Αυτό ήταν. Με ένα κουταλάκι βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα κουταλιές από το μίγμα αραιά η μια από την άλλη γιατί φουσκώνουν και ψήνετε στον αέρα στους 150 βαθμούς C για 12′ αυστηρά. Αν τα ψήσετε παραπάνω θα σκληρύνουν. Όταν κρυώσουν τα ενώνετε με πραλίνα φουντουκιού ή τα απολαμβάνετε και σκέτα.
Tip: Μπορείτε να τα αλείψετε με πραλίνα την ώρα που θέλετε να τα φάτε, για να μην σκληρύνει η πραλίνα. Τα διατηρείτε σε πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά, αν μείνουν ! 
Καλή επιτυχία και απόλαυση!






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτικό κολασμένο κέικ με πραλίνα Dream Cream, από το oscarchocolates.com!
Σοκολασμένα vegan-νηστίσιμα μπισκοτάκια, από το Όλα Νηστίσιμα!
Cookies τριπλής σοκολάτας, από την Σόφη Τσιώπου!
Πανεύκολα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, από την 'Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Πανεύκολα πτιφουράκια χωρίς μίξερ, από την Σόφη Τσιώπου!
Σοκολατένια μπισκότα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση