“Μερεντάκια”, από την Αντριάννα μας και τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

2 αβγά
1 φλιτζάνι μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
1 φλιτζάνι φαρίνα ή αλεύρι μπλε +1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
λίγο αλάτι
μερέντα για την ένωση ανά δυο

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

 


Εκτέλεση


Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά να φουσκώσουν και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και κατόπιν το αλεύρι και τη βανίλια με το αλάτι. Αυτό ήταν. Με ένα κουταλάκι βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα κουταλιές από το μίγμα αραιά η μια από την άλλη γιατί φουσκώνουν και ψήνετε στον αέρα στους 150 βαθμούς C για 12′ αυστηρά. Αν τα ψήσετε παραπάνω θα σκληρύνουν. Όταν κρυώσουν τα ενώνετε με πραλίνα φουντουκιού ή τα απολαμβάνετε και σκέτα.
Tip: Μπορείτε να τα αλείψετε με πραλίνα την ώρα που θέλετε να τα φάτε, για να μην σκληρύνει η πραλίνα. Τα διατηρείτε σε πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά, αν μείνουν  ! 


Καλή επιτυχία και απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/glykiesdimiourgiesbyAndriana/photos/a.595131880596879/2331150096995040/?type=3&theater

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *