Πάστα Φλώρα νηστίσιμη, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην Κανέλα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γλυκό, μια ιστορία. Ένα γλυκό με όνομα & τι όνομα ε; Το ωραιότερο όνομα που θα μπορούσε  να πάρει ένα πραγματικό γλυκό. Θα αναρωτιέσαι «Τι έχει πάθει πάλι αυτή;». Έχω πάθει ότι Φλώρα λένε τη μαμά μου & κατ” επέκταση την κόρη μου. Την πριγκίπισσά μου, η οποία φυσικά κατά καιρούς αλλάζει ονόματα, ξέρουν η μαμάδες [Το τελευταίο μας είναι ‘Ελσα (βλέπε Frozen της Disney) ].

Και εκεί που ψάχνω να βρω λίγα πράγματα για την ιστορία της περιβόητης Πάστα Φλώρα, τι ανακαλύπτω; Όχι πες μου, τι ανακαλύπτω; Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα αλλά πάστα φρόλα (το οποίο κάπως περίεργο μου  ακούγεται στα αυτιά).
IMG_5968

Η καταγωγή της συγκεκριμένης τάρτας λοιπόν, γιατί αυτό είναι η Πάστα Φλώρα  μια γλυκιά τάρτα, είναι από την Ιταλία.
IMG_5973

Το φρόλα  σημαίνει θριφτή, εξού λοιπόν και το όνομά της, από τη θριφτή & τραγανή υφή που έχει η βάση της. Εγώ όμως θα επιμείνω στο πάστα Φλώρα, με κεφαλαίο  Φ & ω, τιμής ένεκεν.
IMG_5951

Η Πάστα Φλώρα λοιπόν είναι μία γλυκιά τάρτα με γέμιση μαρμελάδας. Η συνταγή που θα σας πω παρακάτω είναι μία νηστίσιμη εκδοχή της, επειδή μου ζητήθηκε & είπα να τη δοκιμάσω. Φτιάχνοντάς την διαπίστωσα ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει απ” αυτήν που φτιάχνεται με γαλακτοκομικά προϊόντα & αυγά.
IMG_5963

Οπότε γιατί να μην φτιάχνουμε την πιο υγιεινή εκδοχή της. Αφού δεν στερείται γεύσης & η υφή της τάρτας είναι τέλεια.

Υλικά (για 12 περίπου κομμάτια)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 240ml. καλαμποκέλαιο
  • 80ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 50ml. κονιάκ
  • 70γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 450γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

IMG_5958

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
  2. Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, τον χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη & το ξύσμα & ανακατεύουμε καλά. Φροντίζουμε να ενωθούν τα υλικά.
  3. Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ & ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Χρησιμοποιούμε το φτερό γι’ αυτήν την διαδικασία & δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί η ζύμη θα γίνει πολύ σκληρή (πράγμα που δεν θέλουμε).
  4. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης & την ανοίγουμε σε φύλλο με ένα πλάστη.
  5. Στρώνουμε το φύλλο σε μία ταρτιέρα 30εκ. φροντίζοντας στα τοιχώματα να έχει φύλλο ώστε να μη μας φύγει η γέμιση.
  6. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα, η οποία θα πρέπει να φτάνει σε χαμηλότερο επίπεδο από τις άκρες του φύλλου.
  7. Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης φτιάχνουμε λωρίδες, καρδούλες, αστεράκια & διακοσμούμε την τάρτα μας.
  8. Ψήνουμε στους 180° στον αέρα για μισή ώρα.
  9. Μόλις κρυώσει πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη για να αποκτήσει ένα πιο μαγικό αποτέλεσμα.

Φτιάξε την, το συντομότερο. Ταιριάζει με τον πρωινό καφέ-τσάι καταπληκτικά. Είναι εξαιρετική επίσης με το μεσημεριανό, το βραδινό, για μία γλυκιά καληνύχτα!!!

http://www.zoomstinkanela.com/pasta-flora-nhstisimh/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *