” Σοκολατοπιτάκια της Αργυρούλας μου “, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

” Σοκολατοπιτάκια της Αργυρούλας μου “

Με τα Τυροπιτάκια της Αργυρούλας μου,είχα φτιάξει και Σοκολατοπιτάκια.
Ήθελα να τα ανεβάσω χώρια,θα καταλάβετε γιατί μόλις δείτε τις φωτογραφίες.
Σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους,αφού έχουν σοκολάτα.
Φτιάξτε μια ζύμη και γεμίστε με ότι σας αρέσει,αλμυρό η γλυκό.
Πάμε στην κουζίνα,να παίξουμε με το πασπαρτού της Αργυρούλας μου.

Πόση χαρά μου δίνει με τα σχόλια και τα μηνύματα της δεν λέγεται.

                                              


Υλικά για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις-2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κούπα καλαμποκέλαιο-2 κούπες χλιαρό γάλα-2 αυγά
1+1/2  κ.σ ζάχαρη-2 κοφτά κ.γ αλάτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά για την γέμιση
Πραλίνα η κουβερτούρα γάλακτος(παγωμένη)

Υλικά για επάλειψη
2-3 κ.σ γάλα εβαπορέ

   Οδηγίες
Σε χλιαρό γάλα προσθέτουμε την μαγιά+την ζάχαρη και αφήνουμε,
στην άκρη για 10 λεπτά.Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά-καλαμποκέλαιο,
αλάτι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε την μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ+σκεπάζουμε να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη,ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς-αέρα.
Βάζουμε την πραλίνα η την σοκολάτα,στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει.
Αυτό θα σας βοηθήσει,να μείνει μέσα στο πιτάκι η σοκολάτα και να μη χυθεί.
Παίρνουμε ζύμη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε,και την ανοίγουμε στο
χέρι μας γεμίζουμε 1 κ.γ σοκολάτα και κλείνουμε.Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι,
και βάζουμε τα σοκολατοπιτάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.Αλείφουμε με γάλα+
ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου,ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αν θέλετε μετά το ψήσιμο,τα αλείφετε με λιωμένη πραλίνα η κουβερτούρα.

” Καλή σοκολατένια όρεξη elpidas little corner “
    “Αργυρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ,για τις συνταγές και τα σχόλια σου”
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *