Τούρτα κολοκύθας από τον Ακη και το “akispetretzikis.com”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clock

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολία

Συστατικά

Υλικά για τη γέμιση
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για επικάλυψη 
  • 90 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κούπα καρύδια

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos
Εκτέλεση για τα παντεσπάνια
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • χρειαζόμαστε 3 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ.
  • Αλευροβουτυρώνουμε και στρώνουμε τα ταψάκια με λαδόκολλα στον πάτο.
  • Αλευροβουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για 5 λεπτά.
  • Περνάμε όλα τα στερεά (αλεύρι, μπαχαρικά, μπέικιν, σόδα) από σίτα και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
  • Όταν αφρατέψουν τα αυγά ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε και τέλος εκτός μίξερ προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψάκια και ψήνουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα παντεσπάνια.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα αναποδογυρίζουμε.
Εκτέλεση για τη γέμιση
  • Ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης χτυπώντας στο μίξερ το τυρί με την κρέμα και τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.. Μετά προσθέτουμε την βανίλια, σνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζοντας μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

  • Για την επικάλυψη βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ τηγάνι και βράζουμε για 3 λεπτά εκτός απ’ τα καρύδια. Αν θέλουμε έχουμε ψήσει λίγο τους ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση.
  • Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια μέσα στην καραμέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.
Εκτέλεση για το στήσιμο της τούρτας
  • Συναρμολογούμε την τούρτα μας βάζοντας ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα με το τυρί κρέμα.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι και από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα με τα καρύδια.
  • Αν έχει πήξει το μείγμα με τα καρύδια το ζεσταίνουμε ελαφρά πριν το ρίξουμε.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/toyrtes/toyrta-kolokythas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *