Η boozy ζεστή σοκολάτα που θα φτιάχνεις όλο τον χειμώνα, από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Την σημερινή ζεστή σοκολάτα θα την φτιάξεις όταν κλείσεις το λάπτοπ ή βάλεις τα παιδιά για ύπνο. Θα κάνεις πρώτα ένα ζεστό μπάνιο, θα φορέσεις τις πιο ζεστές πιτζάμες σου και θα γεμίσεις την κούπα σου μέχρι επάνω με την συγκλονιστική σοκολάτα με αρώματα πικραμύγδαλου και υπερκρεμώδη υφή που της δίνει τοDisaronno Velvet,το αδελφάκι  του ιστορικού και αγαπημένου Ιταλικού λικέρ Disaronno. Μην ανοίξεις την τηλεόραση, προτίμησε να ανάψεις κεριά και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να κάτσεις αγκαλιά με τον σύντροφο σου. Απόλαυσε μερικές στιγμές ησυχίας, είμαι σίγουρη ότι τις χρειάζεσαι πιο πολύ από ποτέ.

Συνταγή

Η boozy ζεστή σοκολάτα που θα φτιάχνεις όλο τον χειμώνα

  • Μερίδες: 4 κούπες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες

 

 

Υλικά

  • 1Lt ρόφημα αμυγδάλου ή βρώμης χωρίς ζάχαρη (ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό ρόφημα ή ζωικό γάλα)
  • 2 κ.σ. maple syrup ή μέλι
  • 3 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο (ή ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπών)
  • 2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. αλάτι
  • 60 – 100 ml Disaronno Velvet (αναλόγως πόσο αλκοολούχο το θέλουμε)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • σαντιγί
  • τριμμένη κουβερτούρα

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε ρόφημα ή γάλα χρησιμοποιήσουμε), το maple syrup (ή το μέλι) και το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

2) Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει η σοκολάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Disaronno Velvet και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή με μία κουταλιά σαντιγύ και 1 κ.γ. τριμμένη κουβερτούρα.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *