Κέικ σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας, από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ αυτό σαν τουρτίτσα. Γι’ αυτό θα φτιάξουμε δύο δόσεις γλάσου. Θα το κόψουμε κατά μήκος στη μέση και θα βάλουμε ενδιάμεσα τη μια δόση, κρύα. Με την δεύτερη δόση θα το περιχύσουμε.

 

Χρόνος Προετοιμασίας:

10΄

Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 22΄- 25΄
Υλικά:
  • Για 6 άτομα
  • Για το κέικ
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε κύβους, μαλακωμένοι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

 

  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κουτ. σούπας μπράντι ΜΕΤΑΧΑ

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα μικρό αλλά βαθύ ταψάκι.
Λιώνω μαζί την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος για να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα μετά από κάθε προσθήκη. Στο τέλος ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 22 – 25 λεπτά. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να έχει αποκτήσει κρούστα στην επιφάνεια, ενώ το εσωτερικό του θα είναι πολύ μαλακό και παχύρρευστο, σαν μπράουνι. Αφήνω το κέικ να κρυώσει ελαφρώς όσο ετοιμάζω το γλάσο σοκολάτας.

Γλάσο: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, όπως έκανα στη διαδικασία παρασκευής του κέικ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτω το μπράντι και ανακατεύω καλά. Το αφήνω να κρυώσει και να αποκτήσει τη ρευστότητα μελιού.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1853#r=edit-tid-5-81/page=3Μπορούμε

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *