Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια καμπυλωτή φόρμα για ζελέ ή πιλάφι.

Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄
Χρόνος Αναμονής:

3 ώρες τουλάχιστον
Υλικά:

  • ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) καφές εσπρέσο, ζεστός
  • 1 κουτ. γλυκού καφές φίλτρου (σε σκόνη)
  • 150 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, από το ψυγείο, παγωμένη
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σούπας καλής ποιότητας κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουβερτούρα 55%, τριμμένη στην λεπτή πλευρά του τρίφτη, εκεί που τρίβουμε το τυρί, ώστε να γίνει σαν σκόνη
  • 1 μικρή φόρμα για σαρλότ
Εκτέλεση:

Ρίχνω τον εσπρέσο σε ένα μπολ σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τον βάζω στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Ντύνω εσωτερικά τη φόρμα για σαρλότ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και τον πυθμένα και φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μπολ βάζω 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ρίχνω εκεί τη σκόνη καφέ φίλτρου. Ανακατεύω για να διαλυθεί και βυθίζω εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ, ένα-ένα, για 1 δευτερόλεπτο, μέχρι να βραχούν αλλά να μην μουλιάσουν γιατί θα διαλύονται. Με μερικά από τα βρεγμένα μπισκότα καλύπτω τα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ (τα τοιχώματά της έχουν ειδικά κάθετα βαθουλώματα, ειδικά για να προσαρμόζονται εκεί τα μπισκότα). Σπάω μερικά από τα μπισκότα και με τα κομμάτια τους καλύπτω και τον πυθμένα τη φόρμας. Αφήνω κατά μέρος 2 – 3 μπισκότα, χωρίς να τα μουσκέψω στον καφέ.

Χτυπάω με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί. Προθέτω τη σκόνη κακάο και τον παγωμένο εσπρέσο από την κατάψυξη και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέτω τη σκόνη κουβερτούρας και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αδειάζω τη μισή ποσότητα στη φόρμα με τα μπισκότα.

Μουσκεύω τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και καλύπτω την επιφάνεια της κρέμας. Αδειάζω από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και την σκεπάζω με την διάφανη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

Για να σερβίρω, βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, την αναποδογυρίζω προσεκτικά σε μια πιατέλα και εξίσου προσεκτικά αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη. Σερβίρω αμέσως.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/891&page=NaN

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *