Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα, από το Icookgreek!







- Υλικά για 3 βάζα του 1/2 κιλού
- 3 κυδώνια
- 4 δαμάσκηνα
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 120 γρ. αμύγδαλα ωμά (ψίχα) χοντροκομμένα
- 2 ξυλάκια κανέλα
- ο χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τα κυδώνια τη φλούδα και τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε κύβους. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τους κύβους των φρούτων ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 20΄). Κατόπιν προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10΄περίπου.
- Αφήνετε τη μαρμελάδα να μείνει μια νύχτα και να ξεκουραστεί. Την επόμενη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε άλλα 20΄-25΄μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα κεράσι, από την Αρτεμησία και το chefoulis.gr!
Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια, από το neadiatrofis.gr!
Μαρμελάδα σύκο χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Εύκολη Μαρμελάδα μανταρίνι, από το Gourmed.gr!
Αρωματική μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο από την Luise και το "Radicio"!!
Μαρμελάδα βερίκοκο από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση