Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα, από το Icookgreek!







- Υλικά για 3 βάζα του 1/2 κιλού
- 3 κυδώνια
- 4 δαμάσκηνα
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 120 γρ. αμύγδαλα ωμά (ψίχα) χοντροκομμένα
- 2 ξυλάκια κανέλα
- ο χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τα κυδώνια τη φλούδα και τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε κύβους. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τους κύβους των φρούτων ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 20΄). Κατόπιν προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10΄περίπου.
- Αφήνετε τη μαρμελάδα να μείνει μια νύχτα και να ξεκουραστεί. Την επόμενη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε άλλα 20΄-25΄μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα νεκταρίνι, από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Μαρμελάδα σταφύλι, από την Luise και το radicio.com!
Μαρμελάδα λεμόνι, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αρωματική μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο από την Luise και το "Radicio"!!
Μαρμελάδα δαμάσκηνο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Μαρμελάδα ροδάκινο με πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες"!
Αφήστε μια απάντηση