Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα, από το Icookgreek!
- Υλικά για 3 βάζα του 1/2 κιλού
- 3 κυδώνια
- 4 δαμάσκηνα
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 120 γρ. αμύγδαλα ωμά (ψίχα) χοντροκομμένα
- 2 ξυλάκια κανέλα
- ο χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τα κυδώνια τη φλούδα και τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε κύβους. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τους κύβους των φρούτων ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 20΄). Κατόπιν προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10΄περίπου.
- Αφήνετε τη μαρμελάδα να μείνει μια νύχτα και να ξεκουραστεί. Την επόμενη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε άλλα 20΄-25΄μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Μαρμελάδα κεράσι, από την Αρτεμησία και το chefoulis.gr!
Μαρμελάδα σύκο χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη (Με στέβια) - Sugarfree apricot jam (with Stevia) ,by the Veggie Sis...
Μαρμελάδα σύκο, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Αφήστε μια απάντηση