Ροδακινόπιτα σιροπιαστή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Ώρα να φτιάξoυμε  την πιο τέλεια ροδακινόπιτα !!! Μoιάζει με σιροπιαστό ραβανί!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή όπως επίσης και τα υλικά μας. 
Συνδυάστε το με μία μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα του και θα ξετρελαθείτε!!!
Προσωπικά το γλυκό αυτό το φύλαξα στο ψυγείο για ακόμη πιο “δεμένη” σύσταση και δροσερή γεύση!!!

 

Υλικά για ένα μέτριο βαθύ ταψί:
4 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια ή 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο σε φέτες
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα αλεύρι μπλε
αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσαγιού χυμός ροδάκινο ή ανάμεικτος ή πορτοκαλιού
1/2 φλιτζ.τσ. νερό
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
ελάχιστη σκόνη κανέλλας

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε με το μίξερ σε μια λεκάνη το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε χωριστά το χυμό με τη σόδα να αφρίσει και μεταφέρουμε στη λεκάνη.
  • Προσθέτουμε τα γιαούρτια και το ξύσμα και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι να ενωθούν μέχρι να αποκτήσουμε ένα όχι πολύ υδαρές μείγμα (καλύτερα να μας βγει λίγο πιο σφιχτό, αν αυτό δεν επιτευχθεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι ή αλεύρι).
  • Λαδώνουμε με σπορέλαιο ελαφρώς το ταψί μας, αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και “βυθίζουμε” μέχρι τα μισά τους τα ροδάκινα μέσα στο μείγμα διάσπαρτα.
  • Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε το γλυκό μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων για τουλάχιστον 3/4 της ώρας ή μέχρι να φουσκώσει το γλυκό μας και  να ροδίσει η επιφάνειά του (μετά το πρώτο μισάωρο ελέγχουμε το εσωτερικό του γλυκού με ένα μαχαιράκι όσο το δυνατόν πιο κεντρικά για να δούμε αν “στέκεται” ).
  • Αφού ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού μας για 5-6 λεπτά. Τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια του γλυκού και σιροπιάζουμε σε λεπτές στρώσεις. Αφήνουμε λίγο από το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  • Αφού το γλυκό μας “πιει” το σιρόπι του, περιχύνουμε το περισσευάμενο ΚΡΥΟ σιρόπι που κρατήσαμε. Με αυτόν τρόπο εξασφαλίζουμε ωραία γυαλάδα και σταθεροποιούμε καλύτερα τα ροδάκινα.
  • Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2015/08/blog-post_29.html?m=1&fb

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *