Μπάρες με σοκολατένια γέμιση, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!

Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν είναι λιγάκι περισσότερο αφιερωμένη στις μαμάδες με μικρά παιδιά, που προβληματίζονται σχετικά με το κολατσιό του σχολείου.
Στόχος μου είναι να σας δώσω ιδέες, να σας ενθαρρύνω να ετοιμάζετε γευστικά σνακ χωρίς πολλή προσπάθεια και να σας διαβεβαιώσω ότι με λίγη οργάνωση, το ταπεράκι του σχολείου δεν θα είναι ποτέ ξανά τρομακτικό!

Ιδέες για το σχολικό κολατσιό

Στο blog έχουν δημοσιευτεί πολλές συνταγές που θα μπορούσαν να μπουν στο ταπεράκι του σχολείου. Σκέφτηκα λοιπόν να τις συγκεντρώσω σε μία σελίδα, η οποία θα ανανεώνεται όποτε χρειάζεται και που μπορείτε να δείτε εδώ.

Συμβουλές οργάνωσης

Από την κουζίνα μου δεν λείπουν ποτέ τα εξής:
Ψωμί για τοστ, τορτίγιες, κράκερ ή κριτσίνια, ρυζογκοφρέτες, γαλοπούλα, τυρί σε φέτες, λαχανικά (ιδιαίτερα ντοματίνια, αγγούρια, καρότα και πιπεριές), ξηροί καρποί, φρούτα (φρέσκα και αποξηραμένα), ταχίνι, μέλι, φυστικοβούτυρο και αυγά.
Όταν υπάρχουν ωραία υλικά στο σπίτι, υπάρχουν και επιλογές, ενδιαφέρουσες και γευστικές.

Αρκετά συχνά επίσης προμηθεύομαι παστέλι και μουστοκούλουρα. Αρέσουν στα κορίτσια και είναι ιδανικά για τις ημέρες (ή πιο σωστά τα βράδια) που δεν έχω το κουράγιο να ετοιμάσω ακόμα και το πιο απλό σάντουιτς.

Τα σαββατοκύριακα που έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου, ετοιμάζω ένα κέικ ή μπισκότα ή μια ωραία πίτα.

Χρησιμοποιώ τάπερ 3 θέσεων, οπότε κατά κάποιο τρόπο «αναγκάζομαι» να βάλω στο σκεύος μια ποικιλία από καλούδια.
Παραδείγματα:
Σάντουιτς ή τορτίγια με γαλοπούλα και τυρί + ξηρούς καρπούς + φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε στικς
Αυγό βραστό + λαχανικά κομμένα σε στικς + κριτσίνια
Σπιτικό κέικ + φρούτα
Σπιτική μπάρα δημητριακών + φρούτα

Όπως ανέφερα και παραπάνω, μία φορά την εβδομάδα σκέφτομαι (και σημειώνω) τα σνακ της επόμενης εβδομάδας. Με τον τρόπο αυτό προμηθεύομαι έγκαιρα τα υλικά που θα χρειαστώ, ενώ γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι θα ετοιμάσω, εξοικονομώ χρόνο και δεν πελαγώνω.

Σπιτικές μπάρες με σοκολατένια γέμιση

Η οικογένειά μας αγαπά τις σπιτικές μπάρες δημητριακών.
Αυτές παραμένουν οι αγαπημένες μας, ωστόσο είμαστε ιδιαίτερα δεκτικοί στο να δοκιμάζουμε διαφορετικές εκδοχές. Και ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει κάπου στον τίτλο της συνταγής η λέξη σοκολάτα ή κάποιο παράγωγό της. Όπως ας πούμε εδώ: μπάρες με σοκολατένια γέμιση.
Που αυθόρμητα με κάνουν να θέλω να αναφωνήσω ου-λα-λα!

Είναι εύκολες, απαιτούν λίγα υλικά, δεν χρειάζονται ψήσιμο (αν και για να τα λέμε όλα, μια βασανιστική παραμονή στο ψυγείο προκειμένου να παγώσουν τη χρειάζονται) και έχουν σοκολατένια γέμιση.

Η βάση τους φτιάχνεται με νιφάδες βρώμης, βούτυρο, καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα (που όσο περισσότερο δροσίζει, τόσο περισσότερο επιθυμητό και απαραίτητο γίνεται το ζεστό άρωμά της).
Για τη σοκολατένια γέμιση χρησιμοποιούμε φυστικοβούτυρο και κουβερτούρα που ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.

Βάση-σοκολατένια γέμιση-βάση-πάγωμα στο ψυγείο και έτοιμες οι μπάρες!

Θα το ξαναπώ γιατί είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, με λίγη οργάνωση και μερικές καλές ιδέες, η προετοιμασία του σχολικού σνακ γίνεται απλά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

ΥΓ. Θυμηθείτε να γράψετε σε χαρτάκι ένα μικρό μήνυμα αγάπης προς τα παιδιά σας και να το βάλετε στο ταπεράκι τους. Θα καταλάβετε τη χαρά τους από τη ζεστή αγκαλιά που θα σας δώσουν επιστρέφοντας από το σχολείο.

Μπάρες με σοκολατένια γέμιση

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

Εύκολες μπάρες με λίγα υλικά και σοκολατένια γέμιση, ιδανικές για το σχολικό / εργασιακό κολατσιό!
Προετοιμασία: 20 minutes
Μερίδες: 

Υλικά:

Για τη βάση
  • 180 γραμμ. βούτυρο
  • 110 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 400 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
Για τη σοκολατένια γέμιση
  • 280 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 160 γραμμ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20 x 30 εκ.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2′ και κατόπιν αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις νιφάδες βρώμης μαζί με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να ενωθούν τα δύο υλικά.
  • Απλώνουμε στο πυρέξ τη μισή ποσότητα βρώμης και από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τη σοκολάτα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα βρώμης και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο.

Σημειώσεις:

Η αρχική ιδέα εδώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *