Νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας με ταχίνι από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

250 γρ ταχίνι

50 ml καλό κονιάκ

250 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

300 γρ καστανή ζάχαρη

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί

300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

λίγο σπορέλαιο η φυτική μαργαρίνη για το ταψί..

 

 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175-180 βαθμούς.

Λαδώστε και στρώστε μια αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

τσέρκι και στρώστε την με χαρτί ψησίματος..

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.

Προσθέστε την ζάχαρη.

Ρίξτε το μείγμα του ταχινιού στο μείγμα της σοκολάτας.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπαίκιν.

Βάλτε το μείγμα στο σκεύος σας και ψήστε περίπου για 30-35 λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το σκέτο η πασπαλίστε το με κακάο η ζάχαρη άχνη..

 

 

http://koykoycook.gr/?p=13598

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *