Νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας με ταχίνι από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook !
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γρ ταχίνι
50 ml καλό κονιάκ
250 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
300 γρ καστανή ζάχαρη
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
λίγο σπορέλαιο η φυτική μαργαρίνη για το ταψί..
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175-180 βαθμούς.
Λαδώστε και στρώστε μια αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
τσέρκι και στρώστε την με χαρτί ψησίματος..
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.
Προσθέστε την ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα του ταχινιού στο μείγμα της σοκολάτας.
Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν καλά.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπαίκιν.
Βάλτε το μείγμα στο σκεύος σας και ψήστε περίπου για 30-35 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το σκέτο η πασπαλίστε το με κακάο η ζάχαρη άχνη..
Αφήστε μια απάντηση