Συμβουλές για πετυχημένους κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

TIPS ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρη απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα.Όταν προστεθεί το αλεύρι,πρέπει το χτύπημα να γίνει αργά και σε χαμηλή ταχύτητα για να μη χαλάσει η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές
Οι κουραμπιέδες ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι πάρα πολύ για να μην αποκτήσουν σκληρή υφή και να βγαίνουν λευκοί.
Πρέπει να ζαχαρωθούν όταν είναι κρύοι γιατί αν είναι ζεστοί η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χοντρό υπόστρωμα.

 

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=2403


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Συμβουλές για πετυχημένους κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!!”

  1. Ο/Η Panos λέει:

    Τους κουραμπιέδες του Στέλιου Παρλιάρου τους φτιάχνω 4 συνεχόμενες χρονιές τώρα, και είναι οι μόνοι κουραμπιέδες που μου πετυχένουν ΤΕΛΕΙΑ!! Είναι φανταστικοί σε όλα, άρωμα, αφράτοι, γεύση, δεν τους λείπει τίποτα!! Δεν εμπιστέυομαι καμία άλλη συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *