Αφράτο κέικ κολοκύθας, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!

Αυτή την εποχή, λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτο κέικ κολοκύθας όλο άρωμα και γεύση, για να συνοδεύουμε τον καφέ και το τσάι μας.
Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:60′
Υλικά
- 280γρ. κολοκύθα τριμμένη
- 240γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά + 1 κρόκος
- 100γρ. βούτυρο αγελάδος
- 125γρ. σπορέλαιο
- 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- 4γρ. μαγειρική σόδα
- 1γρ. κανέλα
- 2γρ. αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Halloween: Στόματα από μήλα και φυστικοβούτυρο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Κέικ κολοκύθας με «σταγόνες» σοκολάτας από την Ντίνα Νικολάου!
Κέικ κολοκύθας, από την Αργυρώ μας!
Νηστίσιμη Γλυκιά Κολοκυθόπιτα από την Μπέττυ μας και το "Taste of Life by Betty"!
«Κέικ» κολοκύθας, χωρίς φούρνο, με επικάλυψη κρέμας πορτοκαλιού, από την Βίκυ και το Vegan in Athen...
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα, από την αγαπημένη Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Αφήστε μια απάντηση