Μελόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη!







Παραδοσιακή συνταγή για μία γλυκιά, τυρένια πίτα που θα λατρέψετε.
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη
500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
400 γρ. μέλι + extra για το σερβίρισμα
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
7 αυγά, medium
3 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
Βούτυρο, για την επάλειψη του ταψιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2Έπειτα, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30εκ., το οποίο έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.
3Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με μέλι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με φέτα.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παστέλι μόνο με μέλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
"Μπορούν οι διαβητικοί να τρώνε μέλι;", από το itrofi.gr!
Νηστίσιμα κουλουράκια μελιού βουτηγμένα σε σοκολάτα, από το sintayes.gr!
Μους κακάο με μέλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Πίτα με σταφίδες και μέλι, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot...
Νηστίσιμες μπουκίτσες ενέργειας με μέλι Melira (με βασιλικό πολτό και κανέλα), από την Ιωάννα Σταμού...
Αφήστε μια απάντηση