Μελόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παραδοσιακή συνταγή για μία γλυκιά, τυρένια πίτα που θα λατρέψετε.

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη

500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

400 γρ. μέλι + extra για το σερβίρισμα

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

αυγά, medium

3 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Βούτυρο, για την επάλειψη του ταψιού

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  773   39%
ΒΑΖΑΛίπος  45.7g   65%
ΒΑΖΑKορεσμένα    28.3g    142%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   30.1g    60%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   60.2g    23%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   56.3g    63%
ΒΑΖΑΑλάτι    3g    50.00%
ΒΑΖΑΙνες    0.2g     1%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2Έπειτα, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30εκ., το οποίο έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.

3Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με μέλι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με φέτα.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *