Kέικ λεμονιού σιροπιαστό με παπαρουνόσπορο, από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Θαυμάσιο, ζουμερό κέικ !
: 6-8
 : 40 min
 : 50 min

ΥΛΙΚΑ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε σε σακουλάκια, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • ξύσμα από 1½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσποροι (θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε παντοπωλεία, σε μπαχαράδικα αλλά και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού (250 ml) νερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) χυμός λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και βιολογικού λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • ΒΗΜΑ 1Για το σιρόπι: Βράζω όλα τα υλικά μαζί, σε μέτρια φωτιά, για 20 – 25 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει μια βράση), μέχρι να φτιάξω ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς και το σουρώνω.
  • ΒΗΜΑ 2Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση ή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.
  • ΒΗΜΑ 3Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη και ο μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το ξύσμα λεμονιού και τους παπαρουνόσπορους και χτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • ΒΗΜΑ 4Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα ή στο ταψάκι και το ψήνω για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  • ΒΗΜΑ 5Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το περιχύνω αμέσως με το κρύο σιρόπι, μέσα στη φόρμα. Το αφήνω για 30 λεπτά, το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το σερβίρω.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *