Σιρόπι σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε μόνοι σας σιρόπι σοκολάτας αντί να το αγοράσετε έτοιμο;
Είναι πανεύκολο, γρήγορο και έχει άπειρες εφαρμογές: βάλτε το στα κοκτέιλ σας, τον καφέ ή τα μιλκσέικ σας, περιχύστε τα pancakes και τις βάφλες σας, γαρνίρετε το παγωτό σας ή ένα μπολ με φρούτα και τόσα άλλα!
20′
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
- 100 γρ κακάο
- 350 μλ νερό
- 300 γρ ζάχαρη καστανή
- ¼ κτγ αλάτι
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά να ζεσταίνονται σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια σπάτουλα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε ώσπου το σιρόπι να πήξει ελαφρώς.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς (ιδανικά αποστειρωμένο).
- Το σιρόπι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου δύο μήνες. Πριν τη χρήση, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
https://ionsweets.gr/recipe-items/siropi-sokolatas/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με μαρμπρέ κέικ, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Γλυκιά Πίτσα Light, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr...
Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Τούρτα με μους σοκολάτας, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Σάλτσα σοκολάτας με ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!

Αφήστε μια απάντηση