Τρουφάκια τριπλοσοκολατένια με άρωμα καφέ, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τυλιγμένα μέσα σε πικρό κακάο, τα βάζεις στο στόμα κι αρχίζει το πράγμα να σοβαρεύει. Σκληρά απ’ έξω σπάνε στο δόντι και αποκαλύπτουν μια βελούδινη καρδιά στο εσωτερικό Δεν είναι τα πιο εύκολα, αλλά είναι τα καλύτερα τρουφάκια μου!

Υλικά για 25-30 κομμάτια περίπου

Για τη γέμιση

  • 400γρ. κουβερτούρα
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 50γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 σφηνάκι liquer καφέ ή άλλο ποτό της επιλογής σας (μπράντι, κονιάκ, τσίπουρο παλαιωμένο κλπ)
  • 1 κουτ. σούπας καφέ instant
  • 1 κουτ. σούπας μέλι

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την επικάλυψη

  • 300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Κακάο άγλυκο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε μέσα σε ένα μπολ. Τη βάζουμε πάνω σε κατσαρολάκι που βάζουμε στη φωτιά με λίγο νερό και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό κατσαρολάκι να πάρει βράση και περιχύνουμε τη σοκολάτα στο μπολ.
  3. Κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ενωθεί η κρέμα με τη σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε τον καφέ στο λικέρ και τα ανακατεύουμε μαζί με το μέλι και το βούτυρο στο μίγμα της σοκολάτας. Αφού ομογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα το αφήνουμε με το μπολ στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει. Το σκεπάζουμε φυσικά για να μην απορροφήσει μυρωδιές.
  5. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και βγάζουμε το μίγμα της σοκολάτας από το ψυγείο. Με δυο κουταλάκια παίρνουμε μικρές ποσότητες, τους δίνουμε σχήμα μπαλίτσας και τις ακουμπάμε στο ταψάκι που ετοιμάσαμε.
  6. Τις αφήνουμε μαζί με το ταψί στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπεν μαρί.
  7. Αφήνουμε τη θερμοκρασία να πέσει λίγο και κοσκινίζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το κακάο. Παίρνουμε μια μία τις μπαλίτσες της σοκολάτας και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
  8. Πριν στεγνώσει εντελώς η επικάλυψη παίρνουμε και κυλάμε τα τρουφάκια στο κακάο και τα μεταφέρουμε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ. Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τα βγάζουμε όταν θέλουμε να σερβίρουμε.

 

ABOUT ME

Καλώς ήρθατε στο sweetly! Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

https://sweetly.gr/2020/10/troufakia-triplosokolatenia-me-aroma-cake/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *