Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Kλασσικό και αγαπημένο!
Συστατικά
- 250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος 36%
- Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
Δείτε το video : https://youtu.be/jBYttMGT3xs
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μέθοδος
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ.
- Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από πάνω.
- Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
- Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.
https://ionsweets.gr/recipe-items/pagoto-sokolata-me-3-ylika/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τρουφάκια Oreo με κάλυψη σοκολάτας με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Νηστίσιμα Μπισκοτάκια ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Ευτύχη Μπλέτσα και το Happycook!
Σοκολατένιο cheesecake με Nucrema & γκανάς μαύρης σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweet...
Πανακότα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, φρούτα του πάθους και ανανά, από την Μίκα Παντελάκη κα...
Γιαουρτογλυκό με 2 Υλικά (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση