Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!







Kλασσικό και αγαπημένο!
Συστατικά
- 250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος 36%
- Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
Δείτε το video : https://youtu.be/jBYttMGT3xs
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μέθοδος
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ.
- Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από πάνω.
- Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
- Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.
https://ionsweets.gr/recipe-items/pagoto-sokolata-me-3-ylika/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από το ionsweets.gr!
Σοκολατάκια Crunch με 3 υλικά και πρωτότυπες καριόκες (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το fo...
Panacotta με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Βραχάκια Σοκολάτας, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Σαρλότ κρέμα με ΙΟΝ Σοκοφρέτα Cream, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Παγωτίνια με 3 Υλικά (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Αφήστε μια απάντηση