Vegan παγωτό σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!







Χωρίς γάλα, κρέμα και αβγά αυτό το παγωτό θα γίνει η καλοκαιρινή σας σοκολατένια εμμονή. Δοκιμάστε το και κεράστε και τους vegan φίλους σας.
Υλικά για 1 λίτρο παγωτό
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
- 6 κουτ. σούπας μέλι ή 3 κουτ. σούπας μέλι + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 250γρ. φυτική κρέμα από κονσέρβα
- 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία
- λίγο ξύσμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στην κρέμα τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το μέλι. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Κόβετε με το ειδικό σκουπ μπάλες παγωτού και σερβίρετε σε μπολ πασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα σοκολάτας.
https://sweetly.gr/2018/06/vegan-pagoto-sokolata/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή από την Luise και το Radicio!
Παγωτό Baileys chocolate από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Παγωτό μωσαϊκό, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Παγωτό σοκολάτας με μασκαρπόνε, από το sintayes!
Απίθανο Paleo τιραμισού, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το dairy-free!
Ωμοφαγικό cheesecake λευκής σοκολάτας και βανίλιας, από την Βίκυ και το veganinathens.com!
Αφήστε μια απάντηση