Βήμα-βήμα όλα τα μυστικά για την τέλεια σαντιγί καρύδας!
Πολλή σημαντική για τα περισσότερα γλυκά είναι η κρέμα. Στα συγκεκριμένα γλυκά αποχής είναι η χτυπημένη κρέμα καρύδας – σαντιγί, και λέω καρύδας γιατί δε στερείται τίποτα σε υφή από την κρέμα γάλακτος. Ίσα ίσα υπερτερεί γιατί είναι πιο αφρώδης και γευστική από τη γάλακτος.
Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την τέλεια κρέμα καρύδας:
1) 1 γάλα καρύδας full fat σε κονσέρβα (όχι αυτά που βρίσκονται στο ψυγείο δίπλα από τα γάλατα αμυγδάλου) ή κρέμα καρύδας (coconut cream όχι creamed coconut) σε κονσέρβα. Ιδανικά παγωμένα στο ψυγείο τουλάχιστον για 18-24 ώρες.
2) Μίξερ χειρός ή πολυμίξερ.
3) Ένα μεταλλικό σκεύος – προτιμότερο να είναι και παγωμένο στην κατάψυξη 5-10 λεπτά πριν χτυπήσουμε τη σαντιγί.
4) Όποια γλυκαντική ουσία θέλουμε (μέλι, άχνη ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης).
5) Κακάο, άν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια.
6) Εκχύλισμα βανίλιας ή ποτό της αρέσκειας μας ή οποιοδήποτε άλλο εκχύλισμα φρούτων.
7) Σπιτική μαρμελάδα ή χρώματα ζαχαροπλαστικής για χρώμα.
Με ποια κριτήρια ψωνίζουμε γάλα καρύδας:
• Προτιμούμε βιολογικά προϊόντα.
• Να είναι BPA-Free.
• Ιδανικά χωρίς την ουσία guar gum (αν και οι περισσότερες κονσέρβες το περιέχουν, αυτές που δεν το περιέχουν γράφουν organic milk στην ετικέτα αλλά δεν κάνουν τέλεια σαντιγί, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή!).
• Να μην έχει αέρα η κονσέρβα – το καταλαβαίνουμε ανακινώντας την κονσέρβα. Αν ακούσουμε πολύ έντονα τον ήχο γάλακτος δεν την προτιμούμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 400 ml γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας (coconut cream) (1 κονσέρβα)
- Γλυκαντική ουσία (μέλι, άχνη ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης) (προαιρετικό)
- Εκχύλισμα βανίλιας ή φρούτων (προαιρετικό)
- Κακάο (προαιρετικό)
- Μαρμελάδα ή χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
- Βάζουμε το γάλα ή την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για 18-24 ώρες.
- Διαχωρίζουμε το στέρεο μέρος του γάλακτος. Αν έχουμε κρέμα καρύδας, χρησιμοποιούμε όλη την κονσέρβα.
- Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το στέρεο μέρος του γάλακτος για 1-3 λεπτά.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε γλυκαντική ουσία, εκχύλισμα ή κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές βάζο για 5-7 μέρες. Αν η σαντιγί χάσει την υφή της και έχει λεπτύνει, την αφρατεύουμε χτυπώντας με το μίξερ.
Αφήστε μια απάντηση