Κλασική τoύρτα Aμυγδάλου (Video), από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τούρτα Αμυγδάλου! Μια διαχρονική τούρτα που πάντα θα μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια… μια τούρτα με εξαιρετική υφή και γεύση που απολάμβαναν οι γονείς μας, τώρα εμείς και τα μετά εγγόνια μας! Εδώ σας δίνουμε μια ακόμα συνταγή για μια υπέροχη κλασική τούρτα αμυγδάλου, αφράτη και πεντανόστιμη που αξίζει να την δοκιμάσετε!

 

Μερίδες: 8 μερίδες

συνταγή icon Χρόνος: 15 λ + 30 λ ψήσιμο + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το παντεσπάνι
  • 2 φέτες παντεσπάνι βανίλιας 20 εκ. εμπορίου ή σπιτική (σας προτείνουμε συνταγή εδώ ή αν είναι επιλογής σας άλλη συνταγή εδώ
  • Για το σιρόπι
  • 200 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
  • σαντιγί για ροζέτες και 8 κερασάκια γλασέ για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι: Αν φτιάξετε το δικό σας παντεσπάνι ξεκινήστε με την παρασκευή του. Όταν κρυώσει τελείως το κόβετε με συρματόσεγα ή μεγάλο μαχαίρι για ψωμί σε 2 μέτριες φέτες (δείτε το πάχος κάθε φέτας στο βίντεο).
  2. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνετε, ανακατεύοντας 2-3 φορές να έρθουν σε σημείο βρασμού. Πριν πάρει βράση φροντίζετε να καθαρίσετε τα τοιχώματα της κατσαρόλας από κολλημένη ζάχαρη με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.
  3. Μόλις αρχίσει ο βρασμός βράζετε για 3 λ χωρίς να ανακατέψετε καθόλου. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  4. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει και πάλι μια βράση. Αποσύρετε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά προσθέτετε στην κρέμα την βανιλίνη και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  5. Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να ακουμπά καλά πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την βάζετε στο ψυγείο για 1:30-2 ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει τελείως.
  6. Μετά βγάζετε τη κρέμα από το ψυγείο, την ανακατεύετε μέχρι να αφρατέψει και την μεταφέρετε σε ένα μπολ. Χτυπάτε την φυτική κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, την ρίχνετε μέσα στην κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  7. Για την συναρμολόγηση: Τοποθετείτε 1 φέτα παντεσπάνι πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, την αλείφετε, με πινέλο, καλά με το σιρόπι και τοποθετείτε γύρω της το τσέρκι. Πάνω στο παντεσπάνι απλώνετε μια στρώση κρέμας (δείτε το βίντεο) και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  8. Πάνω από την κρέμα βάζετε μια δεύτερη φέτα παντεσπάνι, την πιέζετε με το χέρι σας ελαφρώς προς τα κάτω και την αλείφετε και αυτή καλά με σιρόπι. Από πάνω απλώνετε άλλη μια στρώση κρέμας την οποία απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετείτε την τούρτα για 2 ώρες στην κατάψυξη.
  9. Μετά την ξεφορμάρετε, την αλείφετε γύρω γύρω και στην επιφάνειά της με την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε την κρέμα με αμύγδαλα φιλέ και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει τελείως. Δείτε την όλη διαδικασία αυτού του σταδίου στο βίντεο.
  10. Προαιρετικά την γαρνίρετε με σαντιγί και κερασάκια και την σερβίρετε.

Tip: Μόλις κρυώσει καλά το παντεσπάνι το τυλίγετε σε μια πετσέτα και το χρησιμοποιείτε μετά από κάποιες ώρες (ιδανικά) την επόμενη μέρα για να κόβετε εύκολα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

https://www.sintayes.gr/syntages/klasiki-toyrta-amygdaloy-video/?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *