Γλυκιά κολοκυθόπιτα της “L” από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με τη L”!







Υλικά
1 κιλό κολοκύθι κίτρινο τριμμένο
1 φλ καστανή ζάχαρη
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ γλ κανέλλα
1/2 φλ σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ φρυγανιά
1 φλ μέλι
1 φλ καστανή ζάχαρη
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ γλ κανέλλα
1/2 φλ σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ φρυγανιά
1 φλ μέλι
Παραδοσιακό φύλλο :
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Ξύδι 5 κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι σκληρό 700 γρ
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού (χλιαρό)
Ξύδι 5 κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι σκληρό 700 γρ
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού (χλιαρό)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα υλικά και πλάθουμε έντονα για 4′-5′ μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15′. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 μπάλες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα .Ανακατέυουμε όλα τα υλικά εκτός απο το μέλι,και τα μοιράζουμε σε έξι φύλλα χειροποίητα .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .Μόλις ψηθεί η πίτα τη περιχύνουμε με το μέλι.καλή επιτυχία !











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
«Κέικ» κολοκύθας, χωρίς φούρνο, με επικάλυψη κρέμας πορτοκαλιού, από την Βίκυ και το Vegan in Athen...
Γλυκές κολοκυθόπιτες-Sweet pumpkin phyllo pies, by Akis Petretzikis and akispetretzikis.com!
Ρολό παντεσπάνι με πουρέ κολοκύθας, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Κέικ κολοκύθας, από την Αργυρώ μας!
Αφράτο κέικ κολοκύθας, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση