Κορμός με κάστανο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  1Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  2/5

Ο πιο νόστιμος κορμός που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

30 γρ. κορν φλάουρ

5 αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την κρέμα κάστανου:

200 γρ. πουρές κάστανου

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

 

Για την επικάλυψη:

300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα λιωμένη

 

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

200 ml νερό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    391   20%
ΒΑΖΑΛίπος    10.9g    16%
ΒΑΖΑKορεσμένα    7.9g   40%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   6g    12%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   69.2g    27%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    46.8g    52%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.05g    0.83%
ΒΑΖΑΙνες    1.6g     7%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το σιρόπι: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει, αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
2Για το παντεσπάνι: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
3Ύστερα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
4Έπειτα, αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ30εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 10-12 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 10 λεπτά.
5Για την κρέμα κάστανου: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να προκύψει μία σφιχτή σαντιγί.
6Κατόπιν, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τον πουρέ κάστανου και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
7Σύνθεση: Τοποθετούμε το παντεσπάνι στον πάγκο εργασίας, με ένα πινέλο το αλείφουμε με το σιρόπι από τη μία πλευρά, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του την κρέμα κάστανο και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
8Στη συνέχεια, τυλίγουμε το ρολό με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει.
9Για την επικάλυψη: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.
10Κατόπιν, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η επικάλυψη.
11Τέλος, αφαιρούμε το ρολό από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη μεμβράνη, το αλείφουμε με την επικάλυψη, δημιουργούμε ίσιες γραμμές με ένα πιρούνι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε τον κορμό κάστανου.
#tsoulotip: Μπορούμε να γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/kormos-me-kastanoo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *