Νηστίσιμες τρούφες σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο και το olivemagazine.gr!
Υλικά
- Για 18 τεμάχια 250 γρ. χουρμάδες απύρηνους πολύ μαλακούς
- 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ τρούφα για επικάλυψη
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιούμε πολύ καλά τους χουρμάδες με τον χυμό έως ότου έχουμε μία πάστα.
Βήμα 2
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στα μικροκύματα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε σε αυτή τους χουρμάδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλκοόλ.
Βήμα 4
Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το καθένα. Ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην τρούφα και ακουμπάμε σε πιατέλα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/nistisimes-troufes-sokolatas-apo-ton-stelio-parliaro/
Αφήστε μια απάντηση