Νηστίσιμες τρούφες σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Για 18 τεμάχια 250 γρ. χουρμάδες απύρηνους πολύ μαλακούς
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ τρούφα για επικάλυψη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε πολύ καλά τους χουρμάδες με τον χυμό έως ότου έχουμε μία πάστα.

Βήμα 2

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στα μικροκύματα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σε αυτή τους χουρμάδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλκοόλ.

Βήμα 4

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το καθένα. Ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην τρούφα και ακουμπάμε σε πιατέλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/nistisimes-troufes-sokolatas-apo-ton-stelio-parliaro/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *