Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine.gr!







- Μερίδες : 6
- Χρόνος προετοιμασίας : 30m
- Χρόνος μαγειρέματος : 0m
- Έτοιμο σε : 30
Μπορεί να λείπουν τα αβγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ.
Υλικά
- 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 180γρ. σοκολάτα άγλυκη
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- ¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Βήμα 4
Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5
Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.






Αφήστε μια απάντηση