Vegan μπάρες δημητριακών με καρύδια και χαρούπι – ωμοφαγικές, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Το χαρούπι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ευτυχώς η χαρουπιά, το δέντρο από το οποίο φτιάχνονται τα χαρούπια, ευδοκιμεί στη χώρα μας. Το υπέροχο με τα χαρούπια είναι η μοναδική τους γεύση που θυμίζει ελαφρώς καραμέλα ενώ τα προϊόντα τους, δηλαδή το χαρουπάλευρο (ή χαρουπόσκονη) και το χαρουπόμελο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες vegan συνταγές.
Μια από τις πιο υγιεινές γλυκές συνταγές με την οποία έχω κολλήσει φέτος είναι και αυτές οι ωμές μπάρες δημητριακών με χαρουπόσκονη. Βασικά με έχουν βολέψει πολύ, καθώς παίρνω μια το πρωί στην δουλειά μου και γύρω στις 11 π.μ., δηλαδή την ώρα της λιγούρας, είναι η πιο γευστική, υγιεινή και χορταστική λύση που θα μπορούσα να έχω. Επιπλέον, χάρη στα καρύδια και τον λιναρόσπορο που περιέχουν, υπερκαλύπτουν την ημερήσια ανάγκη μου για ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ οι σταφίδες και η χαρουπόσκονη τις κάνουν υπέροχα γλυκές και καραμελένιες.
Υλικά
1 φλιτζ. (100 γρ) νιφάδες δημητριακών (όπως βρώμης, φαγόπυρου, ζέας κτλ)
1/4 φλιτζ. (40 γρ) χαρουπόσκονη ωμή
1 φλιτζ. (150 γρ) σταφίδες μουλιασμένες σε νερό για 15 λεπτά και στραγγισμένες
1/2 φλιτζ. (55 γρ) αλεσμένο λιναρόσπορο
1/2 φλιτζ. (60 γρ) καρύδια χωρισμένα
1-2 κ.σ. νερό, αν χρειαστεί
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε μπόλικο νερό για δεκαπέντε λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2. Βάζουμε τις σταφίδες στον πολυκόφτη (μούλτι) και τις χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε την βρώμη, τον λιναρόσπορο τα μισά καρύδια και τη χαρουπόσκονη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφικτό μείγμα. Αν δεν είναι αρκετά συνεκτικό προσθέτουμε μια κουταλιά νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.
3. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους (21x11x6) με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και με το πιέζουμε με τα χέρια μας να καλύψει τον πάτο της και να έχει ομοιόμορφο πάχος. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα καρύδια, πασπαλίζουμε και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να κολλήσουν. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
4. Βγάζουμε το μείγμα από την φόρμα και κόβουμε κάθετα. Η δικιά μου φόρμα έχει μήκος 21 εκατοστά οπότε έκοβα ανά τρία εκατοστά και έφτιαξα 7 μπάρες. Τις φυλάμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://veganinathens.com/gr/2017/03/06/raw-vegan-bares-dimitriakon-me-haroupi/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Halloween cheesecake μπάρες, από την Morfat!
Μπάρες με σοκολάτα και ινδοκάρυδο, από την Ντίνα Νικολάου!
Χαρουπόψωμο- Carob Bread with Ginger Prunes and Nuts, by Akis and akispetretzikis.com!
Μπάρες δημητριακών, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μπισκοτομπάρες με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και καραμέλα, από το syntages.papadopoulou.gr!
"Εσεις γνωρίζετε τι είναι το χαρούπι;", από την Ιωάννα Καλυβά, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο και το th...
Αφήστε μια απάντηση